Αρχική ~ Διεθνη ~ Έρευνα στην Νότια Κορέα κατά Samsung για δωροδοκία

Έρευνα στην Νότια Κορέα κατά Samsung για δωροδοκία

Ο αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, Jay Y. Lee, κλήθηκε από τους ειδικούς εισαγγελείς στην Νότια Κορέα για ανάκριση, εξαιτίας ισχυρισμών πως ο μεγαλύτερος όμιλος της χώρας δωροδόκησε για να εξασφαλίσει στήριξη για μια επίμαχη συγχώνευση θυγατρικών του που πραγματοποιήθηκε το 2015.

Οι ειδικοί εισαγγελείς κάλεσαν τον de facto επικεφαλής του Samsung Group σε ακρόαση την Πέμπτη το πρωί. Η είδηση αυτή είναι ένα ακόμη πλήγμα για την εταιρία μετά την ανάκληση του προβληματικού Note 7 πέρυσι, κάτι που εκτιμάται ότι θα κοστίσει πάνω από έξι δισ. δολάρια.

Ο Lee κλήθηκε από τις αρχές ως ύποπτος στην υπόθεση δωροδοκίας. Συγκεκριμένα, η εισαγγελία ερευνά το αν η Samsung έκανε πληρωμές ώστε να κερδίσει υποστήριξη για την αμφιλεγόμενη συγχώνευση της Cheil Industries με την Samsung C&T το 2015.

Δύο ακόμη στελέχη της Samsung κλήθηκαν τη Δευτέρα σε ανάκριση, σχετικά με το ρόλο της εταιρίας σε μια έρευνα που έχει ήδη οδηγήσει στην απαγγελία κατηγοριών κατά της προέδρου Park.

Το Bloomberg επισημαίνει πως η Νότια Κορέα βρίσκεται εδώ και μήνες στη δίνη ενός σκανδάλου που περιβάλλει την πρόεδρό της, με εκατομμύρια πολίτες να έχουν βγει στους δρόμους ζητώντας την εκδίωξή της. Οι σχετικές έρευνες κάποια στιγμή επεκτάθηκαν και στην επιχειρηματική κοινότητα: έγινε εισβολή και έρευνα στα γραφεία της Samsung Electronics, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Lee αντιμετωπίζει, μαζί με οκτώ άλλους ηγέτες εταιρικών ομίλων, ανακρίσεις από το κοινοβούλιο και την εισαγγελία.

Η Samsung και η ανώτατη διοίκησή της έχουν κατηγορηθεί πως παρείχαν στήριξη στην Choi, στενή φίλη της προέδρου, καθώς και στην κόρη της, με αντάλλαγμα τη βοήθειά της στην διασφάλιση μιας ομαλής μετάβασης εξουσίας του ομίλου στον Lee.

Πηγή: euro2day.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Η Tupperware κλείνει το εργοστάσιό της στη Γαλλία -Απολύονται 235 εργαζόμενοι Πηγή: Η Tupperware κλείνει το εργοστάσιό της στη Γαλλία -Απολύονται 235 εργαζόμενοι

Το όνομά της είναι συνώνυμο με τα πλαστικά σκεύη που χρησιμοποιούμε σπίτι μας. Ο λόγος ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη