Αρχική ~ Πολιτικη ~ ΔΝΤ: Απαραίτητη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

ΔΝΤ: Απαραίτητη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Γεμάτες με «βόμβες» για την ελληνική οικονομία, αλλά και τον τραπεζικό κλάδο, φαίνεται ότι είναι οι δύο εκθέσεις του ΔΝΤ, οι οποίες κατατέθηκαν χθες, προκειμένου να εξεταστούν από το ΔΣ του Ταμείου, στην επικείμενη συνεδρίασή του στις 6 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρουν Έλληνες ανταποκριτές από την Ουάσινγκτον και μεταδίδει το newmoney.gr, στην έκθεσή του το Ταμείο επαναλαμβάνει ότι, εάν δεν υπάρξει ορθή διαχείριση και φυσικά μείωση των κόκκινων δανείων, τότε οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν μία ακόμη ανακεφαλαιοποίηση, το ύψος της οποίας τοποθετεί στα δέκα δισ. ευρώ!

Μάλιστα, προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, προτείνοντας αυτό το ποσό να προστεθεί στο χρέος -με απλά λόγια, η ελληνική κυβέρνηση να τα… βάλει στο σεντούκι, προκειμένου να είναι έτοιμη να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα, σε περίπτωση που οι εξελίξεις στη διαχείριση των κόκκινων δανείων δεν είναι θετική.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ και στην έκθεσή του τον Μάιο του 2016 είχε υποστηρίξει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση, λόγω του υψηλού επιπέδου «κόκκινων» δανείων.

Τόνισε, μάλιστα, ότι ενδεχομένως χρήζουν πρόσθετης κεφαλαιακής στήριξης, ύψους έως 20 δισ. ευρώ, λόγω του υψηλού αριθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Έτσι, η συνολική κεφαλαιακή τους ενίσχυση θα φθάσει τα 20 δισ. ευρώ, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά στο τρίτο Μνημόνιο.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Είκοσι τρεις τουρκικές παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα τουρκικά μαχητικά, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη