Αρχική ~ Ελλαδα ~ Δήμος Αθηναίων: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Δήμος Αθηναίων: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και αποχή από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου 2017, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και το ΓΓ του δήμου.

Την απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις έλαβε η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων (ΕΕΔΑ), αφού όπως τονίζουν βρίσκονται αντιμέτωποι με την άρνηση της δημοτικής αρχής Καμίνη, να τους παρέχει Μέσα Ατομικής Προστασίας, όπως οφείλει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Στόχος των εργαζομένενων όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, είναι να στείλουν μήνυμα στη δημοτική αρχή ότι δεν μπορεί να «υποτιμά την ασφάλεια και την υγεία» τους.

Επίσης οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι προχωρούν σε απεργία προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κανόνες ασφάλειας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Αναφέρουν ταυτόχρονα ότι τους ανακοινώθηκε από τον ΓΓ του δήμου ότι δεν θα πληρωθούν την  υπερεργασία Δεκεμβρίου στις 27 Ιανουαρίου και η καταβολή της, θα μεταφερθεί στις 13 Φεβρουαρίου.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Στάση εργασίας σήμερα στα λεωφορεία και τρόλεϊ

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, σήμερα Πέμπτη από τις 11:00 ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη