Αρχική ~ Οικονομια ~ Υποχρεωτικά μέσω εφορίας η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΤΟΕΒ

Υποχρεωτικά μέσω εφορίας η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΤΟΕΒ

ardefsiΜέσω εφορίας υποχρεωτικά θα εισπράττονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των αρδευτών προς τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ), στην περίπτωση που οι οφειλέτες δεν προσέλθουν στους οργανισμούς για να τις εξοφλήσουν, αξιοποιώντας τη δυνατότητα ρύθμισης.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων έως σήμερα οι ηγεσίες των οργανισμών εγγείων βελτιώσεων κάνουν τα «στραβά μάτια» και δεν στέλνουν λίστες στην εφορία.

Αυτό προβλέπει σχέδιο νόμου των συναρμόδιων υπουργείων, που επιχειρούν να «βάλουν τάξη», σ’ ένα πεδίο, που προκαλεί προβληματισμό στις τάξεις των αγροτών, καθώς οι πιο πολλοί οργανισμοί έχουν μεγάλα χρέη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν, η ΔΕΗ να τους κόψει το ρεύμα και οι παραγωγοί, να μην έχουν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους.

Σημειωτέον πως μέχρι σήμερα εξαρτάται αποκλειστικά από τις διοικήσεις των Οργανισμών, αν θα στείλουν τις καταστάσεις με τις οφειλές προς βεβαίωση στις τοπικές Εφορίες, με αποτέλεσμα στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ηγεσίες των ΤΟΕΒ, να κάνουν τα «στραβά μάτια».

Με βάση το προωθούμενο σχέδιο, σε πρώτη φάση οι οφειλέτες θα έχουν στη διάθεσή τους 12 μήνες είτε για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους είτε για να τις ρυθμίσουν έως και σε 48 δόσεις.

Τον αριθμό των δόσεων, με ταβάνι τις 48, τον καθορίζει κάθε ΤΟΕΒ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλα τα μέλη του.

Πηγή: roumlouki.gr/

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Αρχές 2018 το χαράτσι με βάση το εισόδημα του 2016

Στις αρχές του 2018 θα καταβληθεί η πρώτη δόση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη