Αρχική ~ Βορειο Αιγαιο ~ Χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση εδώ και τρία χρόνια το νοσοκομείο Σάμου

Χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση εδώ και τρία χρόνια το νοσοκομείο Σάμου

nosokomeio-samosΧωρίς ζεστό νερό και θέρμανση παραμένει εδώ και τρία χρόνια το νοσοκομείο Σάμου. Όπως κατήγγειλε ο κ. Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, «οι μαίες και οι νοσηλεύτριες ζεσταίνουν στους βραστήρες και στις κατσαρόλες νερό για να πλένουν τα νεογνά»!

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Φιλιππής, υποστήριξε ότι «έχουν περάσει δύο κυβερνήσεις, τρεις διοικήσεις και το πρόβλημα παραμένει», καθώς «το νοσοκομείο χρωστάει σε όλους τους βενζινοπώλες του νησιού. Ζητάει να δοθούν προσφορές και δεν δίνει κανείς προσφορά».

Παράλληλα το νοσοκομείο δεν αποπληρώνει τα χρέη προς τους βενζινοπώλες, εντούτοις «λέει (σ.σ. η διοίκηση) ότι έχει στο συρτάρι 12 εκατομμύρια. Γιατί δεν προχωράει στην αποπληρωμή;» διερωτάται ο κ. Φιλιππής.

Το πρόβλημα των ελλείψεων μάλιστα επεκτείνεται και σε απλά αναλώσιμα υλικά, ενώ βασικές λειτουργίες του νοσοκομείου εκτελούνται με δωρεών από ιδιώτες και χορηγίες. Οι κλινικές του νοσοκομείου «δεν ζεσταίνονται» όχι μόνο λόγω της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και διότι «είναι κατεστραμμένες οι είσοδοι του νοσοκομείου. Δεν κλείνουν οι πόρτες, είναι ορθάνοιχτες. Είναι λες και κοιμάσαι στην ύπαιθρο».

Κρούοντας τον «κώδωνα» του κινδύνου, ο κ. Φιλίππης υπογραμμίζει πως «υπάρχει κίνδυνος, λόγω έλλειψης πετρελαίου, να μη μπορέσει να λειτουργήσει κάποια στιγμή ούτε η γεννήτρια», ενώ γνωστοποιεί πως οι ηλικιωμένοι ασθενείς είτε πλένονται με τη βοήθεια των νοσηλευτριών, είτε δεν πλένονται καθόλου, λόγω της ανυπαρξίας ζεστού νερού και της χρήσης των βραστήρων.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο της Σάμου «εξυπηρετούμε την Ικαρία, τους Φούρνους, Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Λέρο. Και με καιρικές συνθήκες άσχημες. Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό είναι επισφαλείς πλέον» σημείωσε.

Πηγή: healthview.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, κατηγορούμενος για απιστία

Ελεύθερος με εγγύηση 80.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη