Αρχική ~ Οικονομια ~ Το 2050 θα επανέλθουν οι τιμές των ακινήτων στα επίπεδα του 2000

Το 2050 θα επανέλθουν οι τιμές των ακινήτων στα επίπεδα του 2000

akinitaΜια δυσοίωνη πρόβλεψη για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που ζουν με το άγχος της υπερφορολόγησης της περιουσίας τους και της δραματικής πτώσης, τα χρόνια της κρίσης, των εμπορικών τιμών των κατοικιών τους περιλαμβάνεται σε έρευνα, για την αγορά των ακινήτων στη χώρα μας, που διενήργησε η PwC.

Σύμφωνα με αυτή οι εμπορικές αξίες των ακινήτων θα επανέλθουν στα επίπεδα της δεκαετίας του 2.000 μετά από 35 ολόκληρα χρόνια (το 2050) και εφόσον υπάρχει συνεχής αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και υποχώρηση της ύφεσης των 7 τελευταίων χρόνων.

Επίσης, με βάση προβλέψεις της ίδιας εταιρείας, η αποκατάσταση της ισορροπίας προσφοράς και ζήτησης στην αγορά των ακινήτων αναμένεται να επανέλθει το 2047, μιας και τα ερχόμενα χρόνια, όπως αναφέρεται, θα παραμείνει η υπερπροσφορά κατοικιών και η μειωμένη ζήτηση στην αγορά κατοικιών.

Άλλωστε από το 2008 και έως σήμερα οι αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν μειωθεί κατά 72%, ενώ οι τιμές τους μειώθηκαν κατά 41%. Από την άλλη η φορολογία στην ακίνητη περιουσία αυξήθηκε  6 φορές περισσότερο  από το 2010 μέχρι σήμερα ενώ την ίδια περίοδο  χάθηκαν 18 δισ. ευρώ ή το 8,2% του ΑΕΠ  που είχαν επενδυθεί στον κλάδο των κατασκευών (κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων).

Πηγή: newpost.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

ΕΦΚΑ: Κατασχέσεις «ολοταχώς» για να μην παραγραφούν οι οφειλές

Εντολή να προχωρήσουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς έχουν πάρει οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ ειδικά στις ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη