Αρχική ~ Στερεα Ελλαδα ~ Στο ΤΑΙΠΕΔ οριστικά τα Λουτρά Αιδηψού

Στο ΤΑΙΠΕΔ οριστικά τα Λουτρά Αιδηψού

loutra-aidipsosΣτο ΤΑΙΠΕΔ περνούν με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών της Αιδηψού, μετά την απόρριψη της προσφυγής του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Ο δήμος είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεως και Αποκαταστάσεως με την οποία μεταβιβάσθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ κατά κυριότητα, νομή και κατοχή οι εγκαταστάσεις, τα κτίρια και το οικόπεδο 22.115 τμ των ιαματικών πηγών της Αιδηψού, οι οποίες ανήκαν στο δήμο.

Σύμφωνα με τους δικαστές, του Δ’ τμήματος, η μεταβίβαση είναι νόμιμη, ενώ κατά την ισχύουσα νομοθεσία τα ιαματικά νερά είναι “δεκτικά ιδιωτικοποίησης”. Μάλιστα, κατά το άρθρο 18 του Συντάγματος, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, προβλέπεται ότι ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την ιδιοκτησία και τη διάθεση, μεταξύ των άλλων, και «των ιαματικών υδάτων τα οποία δεν καθίστανται ανεπίδεκτα ιδιωτικής κτήσης, ούτε προσδίδεται σε αυτά εκ του Συντάγματος ο χαρακτήρας των κοινοχρήστων πραγμάτων».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Λιβαδειά: Βουτιά θανάτου για 50χρονη από τον 2ο όροφο

Τραγικό συμβάν λίγο πριν τις 7:00′ το απόγευμα της Κυριακής στη Λιβαδειά. Γυναίκα, ηλικίας 50 ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη