Αρχική ~ Θεσσαλια ~ Στα όριά τους οι νεφροπαθείς

Στα όριά τους οι νεφροπαθείς

ygeiaΗ κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο όσον αφορά τον διαθέσιμο εξοπλισμό, ειδικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας, πατήρ Γεώργιος Ντάρδας, τη στιγμή που το όλο σύστημα δείχνει να καταρρέει.

Την ίδια στιγμή και οι νεφροπαθείς δείχνουν να βρίσκουν τους δανειστές μπροστά τους! Οι συζητήσεις δείχνουν περικοπές και σε αυτούς, καθώς πέρα από τις επικουρικές συντάξεις μπαίνουν στο στόχαστρο των δανειστών το διατροφικό επίδομα που λαμβάνουν για την πάθησή τους αλλά και το επίδομα μετακινήσεων. Σε σημερινή σύσκεψη του Συλλόγου στη Λάρισα, τόνισαν ότι η δυσμενής οικονομική θέση της χώρας και κατά συνέπεια των αρμόδιων φορέων της υγείας, καθώς επίσης η υιοθέτηση πολιτικών λιτότητας, καταργούν το νόημα των λέξεων «πρόνοια» και «κράτος δικαίου».

Η μείωση των δαπανών στην υγεία και την κοινωνική προστασία αναδεικνύουν ένα επικίνδυνο κενό τόσο σε θεσμικό πλαίσιο όσο και σε οικονομικό επίπεδο με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερο μέρος των όποιων εισοδημάτων των νεφροπαθών να οδηγείται υποχρεωτικά στην κάλυψη των αναγκαίων ιατροφαρμακευτικών δαπανών για τη συντήρησή τους στη ζωή.

Η φημολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες για περικοπές στα διατροφικά επιδόματα, στα οδοιπορικά αλλά και στις επικουρικές συντάξεις λόγω της περικοπής από τον προϋπολογισμό του 2017 γεμίζει με τρόμο και ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια τους νεφροπαθείς της χώρας και τους στέλνει πιο βαθιά στο κοινωνικό και οικονομικό περιθώριο.

Πηγή: thessaliatv.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Χωρίς θέρμανση δημοτικά σχολεία στα Φάρσαλα

Βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και οι καιρικές συνθήκες ειδικά τις πρωινές ώρες είναι ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη