Αρχική ~ Θεσσαλια ~ Σίγησε το 166 στο ΕΚΑΒ Βόλου μετά από 18 χρόνια

Σίγησε το 166 στο ΕΚΑΒ Βόλου μετά από 18 χρόνια

ekavΜε μία απλή εκτροπή των γραμμών έπεσαν χθες, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, οι τίτλοι τέλους στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στο Βόλο.

Από χθες το πρωί καταργήθηκε και επίσημα η τηλεφωνική βάση του ΕΚΑΒ που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’80.

Χθες όποιος καλούσε το 166, ακούγονταν ηχογραφημένο μήνυμα ότι «σήμερα εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και δίνονταν τηλέφωνα για ραντεβού, ενώ για όποιον ήθελε να μιλήσει με το ΕΚΑΒ ζητούνταν να περιμένει στη γραμμή του».

Οι πολίτες της Μαγνησίας πλέον θα μιλούν απευθείας με το τηλεφωνικό κέντρο της Λάρισας που συντονίζει τα ασθενοφόρα του Βόλου και κατ’ επέκταση στα κέντρα υγείας του νομού ενώ η ενδοσυνεννόηση θα γίνεται με 13 φορητούς ασύρματους tetra.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Βόλου έχουν εκφράσει έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η κατάργηση καθώς εκτός από την υποβάθμιση για την οποία κάνουν λόγο, εκτιμούν ότι θα προκύψουν σημαντικά προβλήματα στην επικοινωνία αλλά κυρίως στη διαχείριση των περιστατικών και κρούουν μάλιστα των κώδωνα του κινδύνου ότι ενδεχομένως να κινδυνέψουν και ανθρώπινες ζωές εάν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση στα περιστατικά.

Ο τομέας ΕΚΑΒ Βόλου διαθέτει 4 ασθενοφόρα το πρωί, 4 ασθενοφόρα το απόγευμα και 3 ασθενοφόρα τη νύχτα, κατά μέσο όρο περίπου, το χρόνο. Με αυτή τη δύναμη το προσωπικό καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πόλης του Βόλου και των γύρω περιοχών, τα Κέντρα Υγείας, κυρίως τον Αλμυρό και την Αργαλαστή, που ως συνέπεια της έλλειψης οδηγών, έχουν κενές βάρδιες ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το Βελεστίνο και ενίοτε τη Ζαγορά.

Επίσης εξυπηρετεί τις καθημερινές διακομιδές ασθενών εκτός νομού στην Λάρισα και τα Τρίκαλα, αρκετά συχνά Θεσσαλονίκη ή Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως επίσης εξιτήρια και εξετάσεις του Γ.Ν. Βόλου (μαγνητικές/αξονικές, μεταφορά αίματος από την Αιμοδοσία στα ΚΤΕΛ, την μονάδα αιμοδοσίας Γ.Ν.Βόλου κ.α.) αλλά και τη μεταφορά νεφροπαθών.

Πηγή: taxydromos.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Χωρίς θέρμανση δημοτικά σχολεία στα Φάρσαλα

Βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και οι καιρικές συνθήκες ειδικά τις πρωινές ώρες είναι ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη