Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης

skoupidiaΗ ΔΑΣ, Δυνάμεις ΠΑΜΕ δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας και στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 12μμ στο δημαρχείο Θεσ/νίκης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να τους δοθούν άμεσα μέσα ατομικής προστασίας και εργαλεία για να μπορούν να κάνουμε τη δουλειά τους, «ΜΑΠ, εργαλεία και υλικά που λείπουν από την υπηρεσία καθαριότητας και άλλες υπηρεσίες του δήμου εδώ και μήνες ή και χρόνια», όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

«Πολλοί εργαζόμενοι π.χ. στην καθαριότητα αναγκάζονται να αγοράζουν γάντια, μποτάκια ασφαλείας, μέχρι και φωσφορούχα γιλέκα για να προστατευτούνε. Πόσο επικίνδυνες είναι οι συνθήκες που δουλεύουμε αποδεικνύεται και από το τελευταίο εργατικό ατύχημα που έγινε την Παρασκευή 4/11, με τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφισσας την ώρα που πραγματοποιούσε αποκομιδή.

Μέχρι και σκούπες και σακούλες αναγκάζονται να αγοράζουν εργαζόμενοι στην καθαριότητα για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να μην ταλαιπωρούνται. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες.

Παρά την περηφάνια της διοίκησης για τον στόλο των οχημάτων, προβλήματα υπάρχουν και εδώ, με τα μικρά απορριμματοφόρα που λείπουν, τα μικρά ανοιχτά φορτηγά, σάρωθρα, τρίκυκλα κ.α. Υπάρχουν περιοχές της Θεσ/νίκης (πχ Άνω Πόλη) στις οποίες κάποιες μέρες αποκομιδή γίνεται με ανοιχτά φορτηγά και τα χέρια, γυρίζοντάς μας 40 χρόνια πίσω. Να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή νυχτερινών και εξαιρέσιμων και ότι οφείλονται στους εργαζόμενους της καθαριότητας οι 2 πρώτοι μήνες νυχτερινών και εξαιρέσιμων του 2016.

Η διοίκηση του δήμου απαντά λέγοντας στους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή και χρησιμοποιεί τη γνωστή δικαιολογία για «καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς», προσπαθώντας να αποποιηθεί κάθε ευθύνη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: thestival.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Δωρεάν μαθήματα γαλλικής γλώσσας για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας (Πυλαίας 59, τηλ. 2310 919039) σε συνεργασία με το Σύλλογο ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη