Αρχική ~ Βορειο Αιγαιο ~ Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λέσβος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λέσβος

lesvos-plimmiresΟ Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να κηρύξει τον Δήμο Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχόπτωση, χαλαζόπτωση κλπ) στις 28 Νοεμβρίου 2016.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Καλλονή της Λέσβου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης το βράδυ της Δευτέρας, που έπληξε ιδιαίτερα το κεντρικό, δυτικό και νότιο τμήμα του νησιού. Τουλάχιστον 16 άτομα εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένα σπίτια και οχήματα, με αποτέλεσμα να επέμβει η Πυροσβεστική. Προβλήματα από την κακοκαιρία και στο Πλωμάρι, όπου φούσκωσαν οι χείμαρροι της περιοχής.

Σε επτά ώρες, έως τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, στο λεκανοπέδιο της Καλλονής στην κεντρική Λέσβο, έπεσαν περισσότερα από 220 χιλιοστά νερού, το ένα τρίτο του ύψους των ετήσιων συνολικών βροχοπτώσεων. Το αποτέλεσμα ήταν να «σπάσουν» ο ποταμός Αχυρώνας που διαπερνά την κωμόπολη της Καλλονής, αλλά και ο μεγάλος ποταμός Τσικνιάς και να πλημμυρίσουν η Καλλονή, το Κεράμι, ακόμα και η παραθαλάσσια Σκάλα Καλλονής, που παρέμενε το πρωί πλημμυρισμένη. Τόνοι νερού και λάσπης μπήκαν σε δεκάδες σπίτια και μαγαζιά, προκαλώντας τεράστιες ζημιές

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Συνολικά 79 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για να απεκλωβίσει 12 άτομα από σπίτια, 4 οδηγούς οχημάτων, καθώς και για απάντληση υδάτων.

Πηγή: thepressroom.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: 778 πρόσφυγες κατά το διάστημα 19-24 Οκτωβρίου

Συνολικά 778 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο και στη Χίο τις τελευταίες μέρες, από ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη