Αρχική ~ Κρητη ~ Περισσότεροι από 10.000 οι άνεργοι του τουριστικού κλάδου στα Χανιά

Περισσότεροι από 10.000 οι άνεργοι του τουριστικού κλάδου στα Χανιά

oaedΘα ξεπεράσουν τους 10. 000 οι άνεργοι του τουριστικού κλάδου στα Χανιά, που τις τελευταίες μέρες προσέρχονται μαζικά στα γραφεία του ΟΑΕΔ, προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις για την επιδότηση ανεργίας.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων, Μανώλης Μπαμιάκης, αναφέρθηκε στο σύστημα που εφαρμόζει το Σωματείο για την εγγραφή των ανέργων στον ΟΑΕΔ, προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές και η ταλαιπωρία, αλλά και η ένταση που συχνά παρατηρούνταν στις ουρές τα προηγούμενα χρόνια. Το Σωματείο χορηγεί εισιτήρια προτεραιότητας για τον ΟΑΕΔ στους δικαιούχους και αυτό σημαίνει ότι προσέρχονται με ραντεβού και χωρίς ταλαιπωρία.

Καθημερινά 8 με 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι μπορούν να πηγαίνουν στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και να προμηθεύονται το εισιτήριό τους, το οποίο έχει ημερομηνία και ώρα. Το σύστημα, σύμφωνα με τον κ. Μπαμιάκη, είναι πολύ αποτελεσματικό, καθώς το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ έχει αποσυμφορηθεί και η εξυπηρέτηση των ανέργων γίνεται κανονικά.
Σήμερα, κλείστηκαν ραντεβού για τον Δεκέμβριο, ανέφερε ο κ. Μπαμιάκης, αλλά οι δικαιούχοι θα εισπράξουν το επίδομα κανονικά από την ημέρα της απόλυσής τους και όχι από την ημέρα που θα γίνει η κατάθεση των δικαιολογητικών.

Πηγή: ert.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Κρήτη: Έως και 9 μήνες αναμονή για ένα χειρουργείο σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο

Ως και 9 μήνες μπορεί να περιμένουν εκατοντάδες ασθενείς στην Κρήτη που ενδεχομένως να κινδυνεύει ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη