Αρχική ~ Πολιτικη ~ Οι δανειστές θα καθορίζουν μισθούς και προσλήψεις στο δημόσιο

Οι δανειστές θα καθορίζουν μισθούς και προσλήψεις στο δημόσιο

mavro-xaliΣύμφωνα με κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα Καθημερινή  οι δανειστές θα έχουν τον τελευταίο λόγο μέχρι το 2020 τόσο για τις προσλήψεις στο δημόσιο όσο και για το ύψος των μισθών.

Στο εν λόγω κείμενο αναφέρεται επίσης ότι πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων, όπως και να θεσπιστούν  για την περίοδο 2017-2010 όρια τόσο για το ύψος της μισθολογικής δαπάνης όσο και για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων , που θα πρέπει να βρίσκονται σε αντιστοίχιση προς τους δημοσιονομικούς στόχους.

Επιπρόσθετα οι δανειστές βάζουν ξανά το θέμα των ειδικών μισθολογίων τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις που να φέρουν δημοσιονομικό όφελος. Εξάλλου στον προϋπολογισμό του 2017 που πρόσφατα κατέθεσε η κυβέρνηση προβλέπονται μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια της τάξης των 23,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Επισημαίνεται περαιτέρω πως ζητείται από την κυβέρνηση να αναλάβει την δέσμευση κατά την τριετία 2017-2020 να δρομολογείται μείωση της μισθολογικής δαπάνης ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Πηγή: alphafreepress.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Πέρασε στην αρμόδια επιτροπή η αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και μετά

«Πράσινο φως» πήρε από την αρμόδια επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη