Αρχική ~ Στερεα Ελλαδα ~ Νοσοκομείο Λαμίας: Ανέστειλε τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Νοσοκομείο Λαμίας: Ανέστειλε τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

nosokomeio-lamiaΑπό τα δυο Νοσοκομεία της Λάρισας θα εξυπηρετούνται πλέον οι ασθενείς από την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας που χρειάζεται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Ιδρύματος Παναγιώτη Ζυγούρη τα χειρουργεία σταματούν καθώς δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι.

Κατόπιν αυτού «οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, θα πρέπει να απευθύνονται στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας.

Τα επείγοντα περιστατικά, θα διακομίζονται στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας».

Η εξέλιξη αυτή συζητήθηκε στη σημερινή ευρεία πανθεσσαλική σύσκεψη γιατρών και εργαζόμενων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας αλλά και στο ΕΚΑΒ, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα με αντικείμενο τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας.ΕΚΑΒ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

‘Οπως εξήγησε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος των γιατρών του ΓΝΛ Λάμπρος Καραγιώργος η κατάσταση παραμένει ζοφερή και οι ελλείψεις είναι δραματικές. «Ένα χρόνο χωρίς τεστ κοπώσεως παραμένει η Καρδιολογική Κλινική του ενώ από τα τρία ακτινολογικά μηχανήματα λειτουργεί το ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και αντιδραστήρια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιώργος παρουσιάζοντας κάποια από τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου το οποίο θα καταγράψει τα προβλήματα και θα προγραμματίσει τις κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων, το προσεχές διάστημα.

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Λιβαδειά: Βουτιά θανάτου για 50χρονη από τον 2ο όροφο

Τραγικό συμβάν λίγο πριν τις 7:00′ το απόγευμα της Κυριακής στη Λιβαδειά. Γυναίκα, ηλικίας 50 ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη