Αρχική ~ Ελλαδα ~ Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

nosokomeia-apergiaΓιατροί και εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές Υγείας συμμετέχουν σήμερα στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προγραμματίζει πανελλαδική απεργία και στις 8 Δεκεμβρίου κατά των απολύσεων των επικουρικών γιατρών και του συνόλου των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στην απεργία θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ προγραμματίζει και παναττική στάση εργασίας στις 14 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10:00 το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τη σημερινή απεργία η κατάσταση στο χώρο της Υγείας «παραμένει δραματική», με τα νοσοκομεία να βρίσκονται «σε οικονομική ασφυξία». Υπάρχουν «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές», καθώς και «επιταχυνόμενη συρρίκνωση, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας».

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην Ευρωζώνη στην αύξηση της παιδικής φτώχειας

Η χώρα μας κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των παιδιών που κινδυνεύουν από την ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη