Αρχική ~ Οικονομια ~ Με χρέη στην εφορία 1 στους 2 – Αντιμέτωπος με κατασχέσεις 1 στους 5

Με χρέη στην εφορία 1 στους 2 – Αντιμέτωπος με κατασχέσεις 1 στους 5

katasxeseisΗ βεβαίωση των φόρων εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η απληρωσιά που επικρατεί στους χώρους εργασίας, η θρησκευτική προσήλωση της κυβέρνησης στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου (που έφερε και ψήφισε ύστερα από τη μετάλλαξή της), αύξησαν μέσα σε ένα μήνα τους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη κατά 340.000, τη στιγμή που ένας στους πέντε φορολογούμενους εκτεθειμένος σε κατασχέσεις και ένας στους δέκα τις έχει ήδη υποστεί.

Παρά τις προσπάθειες που κατά καιρούς καταβάλλονται για αντιπαραβολή με τις περυσινές ή τις προπέρσινες επιδόσεις, τα στοιχεία της ΓΓΔΕ είναι αδιαμφισβήτητα και έρχονται κάθε μήνα να προσθέσουν μία ακόμα«πινελιά» στη φοροληστεία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση.

Πολλαπλάσια δε τον Σεπτέμβριο, που αναδεικνύουν μία ακόμα πτυχή, αυτή της αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, μέσω της δραματικής διόγκωσης του πλήθους των φορολογουμένων πολιτών με ληξιπρόθεσμα χρέη, που όταν πληρωθούν κατευθύνονται στη μαύρη τρύπα του χρέους και στις τσέπες των δανειστών.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Σεπτέμβριο έφτασε σε 4.374.475 έναντι 4.030.950 τον Αύγουστο. Περισσότεροι από 340.000 φορολογούμενοι προστέθηκαν μέσα σε ένα μήνα στον κατάλογο των οφειλετών που χρωστούν, άλλοι λιγότερα και άλλοι περισσότερα, στην εφορία χωρίς να έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους μετά την πάροδο της προθεσμίας πληρωμής. Οι οφειλέτες στους οποίους δύναται να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης με βάση τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου ανέρχονται σε 1.618.460 έναντι 1.541.970 που ήταν τον Αύγουστο ενώ οι οφειλέτες στους οποίους τον Σεπτέμβριο είχαν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν σε 788.947 έναντι 774.321 τον Αύγουστο.

Πρακτικά, 1 στους 2 φορολογούμενους έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, 1 στους 5 είναι εκτεθειμένος σε κατασχέσεις και ευρύτερα σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, και περίπου 1 στους 10 έχει υποστεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Η κατάσταση είναι προφανώς δραματική. Ήταν και τους προηγούμενους μήνες αλλά η βεβαίωση των φόρων εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η απληρωσιά που επικρατεί στους χώρους εργασίας, η θρησκευτική προσήλωση της κυβέρνησης στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου (που έφερε και ψήφισε ύστερα από τη μετάλλαξή της), επιδείνωσαν περαιτέρω την κατάσταση.

Στατιστικά δεν χρειάζονται για τον όγκο των φόρων που έχουν επιβληθεί. Όλοι το γνωρίζουν από τον οικογενειακό προγραμματισμό τους και το περιβόητο «καλάθι της νοικοκυράς» που έχει μείνει άδειο.

Μηνύματα από ΓΓΔΕ με απειλή κατασχέσεων

Την ίδια ώρα, ήδη, φτάνουν στους οφειλέτες απειλητικά μηνύματα μέσω taxisnet για κατασχέσεις από τη ΓΓΔΕ, όπως, για παράδειγμα, αυτό που στάλθηκε σε χιλιάδες φορολογουμένους την περασμένη Παρασκευή.

Σας υπενθυμίζουμε ότι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών την 25/10/2016, εκκρεμούν οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής…

Εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου, θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. όλα τα σχετικά έγγραφα, μέσα στην παραπάνω προθεσμία. Τέλος, σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.

Προσοχή: Για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής ΔΟΥ δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα.

Πηγή: ergasianet.gr με πληροφορίες από capital.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Στα 98,231 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Στο ποσό των 98,231 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε τον Αύγουστο το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη