Αρχική ~ Θεσσαλια ~ Λάρισα: Άναψαν φωτιές με τα σημειώματα Κατρούγκαλου

Λάρισα: Άναψαν φωτιές με τα σημειώματα Κατρούγκαλου

epistoles-fotiaΣτην… πυρά έριξαν σήμερα οι συνταξιούχοι τα ενημερωτικά σημειώματα που έλαβαν από το Υπουργείο Εργασίας, και τα οποία αναφέρουν τις περικοπές που έχουν υποστεί ακόμη και τώρα οι συντάξεις τους, με αποτέλεσμα οι οικονομικές τους απολαβές να τείνουν να γίνουν απλά επιδόματα.

Χαρτζηλίκια ουσιαστικά, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων που βρέθηκαν σήμερα έξω από το ΙΚΑ Λάρισας, για να διαμαρτυρηθούν για την όλη κατάσταση, και να ζητήσουν από τη διοίκηση του ιδρύματος να μεταφέρει στα κεντρικά της Αθήνας τα αιτήματά τους για δίκαιες οικονομικές απολαβές, ώστε να μπορούν να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια.

Απόμαχοι πλέον της εργασίας, οι συνταξιούχοι τονίζουν για μία ακόμη φορά κατηγορηματικά ότι δούλεψαν για δεκαετίες ολόκληρες και έχουν πληρώσει γι- αυτά που δικαιούνται. Αλλά δεν παίρνουν ό,τι πρέπει, σημειώνουν χαρακτηριστικά, παρά την πάλη τους για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Όπως αναφέρουν την ίδια στιγμή οι συνταξιούχοι, δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και να εμποδίσουν την εφαρμογή της. Άλλωστε νέες περικοπές θα έρθουν στο προσκήνιο όπως εκτιμούν.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις του Ν. Λάρισας ζητούν:

-Να σταματήσουν τώρα οι περικοπές στις συντάξεις.
-Να επιστραφούν όλα όσα μας έκλεψαν την τελευταία 6ετία τόσο οι προηγούμενες, όσο και η σημερινή κυβέρνηση από τις συντάξεις και τις παροχές υγείας-πρόνοιας.
-Άμεση επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.
-Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

Πηγή: thessaliatv.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Μαγνησία: Ψάχνουν τρόφιμα στα σκουπίδια

Επισκέπτονται τις λαϊκές αγορές όταν οι πωλητές φεύγουν και ο κόσμος έχει διαλυθεί. Περίπου 10 ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη