Αρχική ~ Δυτικη Μακεδονια ~ Χωρίς νοσηλευτές τρία Περιφερειακά ιατρεία της Κοζάνης

Χωρίς νοσηλευτές τρία Περιφερειακά ιατρεία της Κοζάνης

nosileftriesΣτις οργανικές τους θέσεις στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης καλούνται να επιστρέψουν οι νοσηλεύτριες που βρίσκονται στα Περιφερειακά Ιατρεία Λιβαδερού, Βαθυλάκου και Αιανής, τα οποία ανήκουν στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, οι οποίες με προγενέστερες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου  είχαν  αποσπαστεί στις ιατρεία των Τοπικών Κοινοτήτων.

Οι νοσηλεύτριες θα πρέπει να επιστρέψουν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2016, στις οργανικές τους θέσεις, καθώς οι αποφάσεις των Νοσοκομείων για τις αποσπάσεις δεν ισχύουν με δεδομένο ότι τα Κέντρα Υγείας ανήκουν πλέον στην 3η ΥΠΕ  και υπάρχει νομικό κώλυμα, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου σε ότι αφορά την κάλυψη των οργανικών θέσεων.

Το θέμα απασχολεί την 3η Υγειονομική Περιφέρεια καθώς πρέπει άμεσα να δώσει λύση, είτε λαμβάνοντας νέα απόφαση ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους οι νοσηλεύτριες,  στις εν λόγω κοινότητες ή να καλύψουν τις θέσεις με άλλο τρόπο.

Σύμφωνα πάντως με τους κατοίκους, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα αφού ουσιαστικά απομένουν με ανενεργά ιατρεία,  τα οποία επισκέπτεται ο αγροτικός γιατρός 1 με 2 φορές την εβδομάδα και χωρίς την σημαντική παροχή υπηρεσιών των νοσηλευτών, υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς η απόσταση από το Κέντρα Υγείας  ξεπερνά  τα 60 χιλ. και υπάρχει δυσκολία στις μετακινήσεις.

Πηγή: ΕΡΤ Κοζάνης

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Για εικονικά έργα παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην νομάρχης Γρεβενών

Την παραπομπή του πρώην νομάρχη και δημάρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, καθώς και του επιχειρηματία Δημήτρη ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη