Αρχική ~ Ελλαδα ~ Κινητοποιήσεις σε μετρό, τραμ

Κινητοποιήσεις σε μετρό, τραμ

tramΣυνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο μετρό και το τραμ, ενώ κανονικά θα κυκλοφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Και αυτό, γιατί μετά τη χθεσινή συνάντηση των σωματείων εργαζομένων με τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, όλα τα σωματεία αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων, με εξαίρεση το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό), το οποίο είναι απαραίτητο για την κυκλοφορία των συρμών. Ετσι, δεν θα κινηθεί το μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί.

Κανονικά θα κυκλοφορούν οι συρμοί του ηλεκτρικού, ενώ το τραμ θα λειτουργεί από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Τα σωματεία εργαζομένων συνεδρίαζαν έως αργά χθες το βράδυ για να καθορίσουν τη στάση τους για τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Σπίρτζης δεσμεύθηκε ότι πριν από οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα προηγηθεί διαβούλευση με τα σωματεία εργαζομένων και τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών, ώστε οι αποφάσεις να μην αιφνιδιάσουν καμία πλευρά. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι όλων των σωματείων εργαζομένων των ΣΤΑΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 10 το μεσημέρι κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του Μέτρο σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ, ενώ από τις 10:20 και για μια ώρα δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο μετρό και προαστιακού από και προς το αεροδρόμιο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Το κέντρο των Αθηνών, η Βουλιαγμένη, το Καβούρι, η Ακρόπολη, το Ιδρυμα Σταύρου Νιάρχου και η Ηρώδου Αττικού θα είναι οι περιοχές απαγόρευσης κυκλοφορίας και απόλυτου ελέγχου σήμερα και αύριο.

Πηγή: kathimerini.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Τις αλλαγές που θα επέλθουν στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη