Αρχική ~ Ελλαδα ~ Γιούχαραν τον Κατρούγκαλο σε συνέδριο του ΙΚΑ

Γιούχαραν τον Κατρούγκαλο σε συνέδριο του ΙΚΑ

katrougalos-ikaΜικρή ένταση σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου σε συνέδριο του ΙΚΑ.

Όταν ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ άπλωσαν πανό με αίτημα να μην καταργηθεί το ΙΚΑ και γιούχαραν τον κ. Κατρούγκαλο.

Ο κ.  Κατρούγκαλος απευθυνόμενος στους διαδηλωτές είπε αρχικά «άλλα τα επιχειρήματα και άλλα τα σφυρίγματα» και στη συνέχεια προσπάθησε να τους καθησυχάσει λέγοντας ότι «όλα θα γίνουν καλώς με τον ΕΦΚΑ» και ότι «θα είναι προς συμφέρον όλων».

«Ήταν μια κίνηση που έπρεπε να γίνει για να δείξουμε τη διαφοροποίησή μας. Ο ΕΦΚΑ είναι ο Δούρειος Ίππος που θα φέρει όλους τους συνταξιούχους προς τα κάτω. Η θέση μας είναι να υπάρχουν τρια διαφορετικά ταμεία, δεν γίνεται όλα να στοιβαχτούν σε μια κατηγορία» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ εργαζομένων στο ΙΚΑ Νίκος Κεκές.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος έκανε λόγο για σημαντικές περικοπές στο συνέδριο, επισημαίνοντας ότι στις νέες συντάξεις με αποδοχές 1.500 ευρώ στα 30 χρόνια ασφάλισης προκύπτει σύνταξη 780 ευρώ (έναντι 870 ευρώ αρχικά). Στα 35 χρόνια η νέα σύνταξη θα είναι 895 ευρώ αντί 1.070 ευρώ και για 40 χρόνια θα είναι 1.026 ευρώ αντί 1.260 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Χωρίς προσωρινή επικουρική σύνταξη όλοι οι συνταξιούχοι

Ούτε την προσωρινή επικουρική σύνταξη δεν λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη