Αρχική ~ Ελλαδα ~ Γεμίζουν φάρμακα τα σούπερ μάρκετ

Γεμίζουν φάρμακα τα σούπερ μάρκετ

farmakaΕυρείας κυκλοφορίας αναλγητικά, αντιπυρετικά, σκευάσματα για πόνους μυών και αρθρώσεων, για πονόλαιμο, αντισταμινικά, αντιόξινα, δερματολογικά και στοματικά διαλύματα περιλαμβάνονται στην λίστα με τα φάρμακα που θα μπορούν να πωληθούν και στα σούπερ μάρκετ.

Χθες, ο ΕΟΦ ανήρτησε στην ιστοσελίδα του την λίστα Φαρμάκων Γενικής Διάθεσης (ΓΕ.ΔΙ.ΦΑ) η οποία περιλαμβάνει 40 δραστικές ουσίες καθώς τη μορφή-περιεκτικότητα και συσκευασίες που θα πρέπει να έχουν τα προϊόντα προκειμένου να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ.

Με βάση τον κατάλογο αυτό οι φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν προϊόντα με τις συγκεκριμένες δραστικές ουσίες μπορούν να καταθέσουν στον ΕΟΦ αιτήσεις αλλαγής του τρόπου διάθεσης των προϊόντων τους από «φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή» σε «φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή – Γενική Διάθεση».

Παράλληλα οι φαρμακευτικές εταιρείες δύνανται να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις και για φαρμακευτικά προϊόντα δραστικών ουσιών εκτός καταλόγου, οι οποίες και θα αξιολογηθούν κατά περίπτωση.

Πηγή: taxydromos.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Προσφυγή στον εισαγγελέα για τη χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σχετικά με το θέμα της χορήγησης ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη