Αρχική ~ Ελλαδα ~ Επιστρέφουν οι συνταξιούχοι τις «επιστολές Κατρούγκαλου»

Επιστρέφουν οι συνταξιούχοι τις «επιστολές Κατρούγκαλου»

syntaksiouxoiΣυγκέντρωση ενάντια στο νέο ασφαλιστικό πραγματοποιούν σήμερα στις 10 π.μ., στην πλατεία Κοτζιά οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

Με την κινητοποίησή τους οι συνταξιούχοι θα «επιστρέψουν» στον αποστολέα τους τις ενημερωτικές επιστολές που έλαβαν από το υπουργείο Εργασίας μετά από τις περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις.

«Μας ζητούν μέσα από αυτήν την επιστολή να τους ευχαριστήσουμε κιόλας», σημείωσε μιλώντας στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου έξω από το υπ. Εργασίας στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης.

Οι επικουρικές συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 82%, οι κύριες συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 45%. Παρελθόν αποτελούν πλέον τα δώρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Στα παραπάνω προστίθενται οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, στην Υγεία, στα Φάρμακα, στις εξετάσεις, σημείωσε ο κ. Κουμπούρης .

Υπενθυμίζεται από χθες ξεκίνησαν οι αναδρομικές κρατήσεις σε 250.000 επικουρικές συντάξεις βάσει όσων προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου.

Παραδείγματα: 

–  Ασφαλισμένος  του  ΕΤΕΑΜ (επικουρικό ΙΚΑ), μετά τον επαναϋπολογισμό του Σεπτεμβρίου ,  λαμβάνει σύνταξη 144,68 ευρώ από 511,20 που έπαιρνε πριν από τις μνημονιακές μειώσεις. Όμως λόγω των αναδρομικών κρατήσεων, από το Νοέμβριο και μετά παίρνει σύνταξη μόνο 71,50 ευρώ.

– Συνταξιούχος του ΕΤΕΑΜ μετά την αναπροσαρμογή που επεβλήθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, παίρνει 94,27 μικτά από 190 που ελάμβανε.  Το καθαρό ποσό που εισπράττει είναι 78,85. Με την παρακράτηση των αναδρομικών που έγινε χθες  εισπράττει 34,75 ευρώ.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Προσφυγή στον εισαγγελέα για τη χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σχετικά με το θέμα της χορήγησης ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη