Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Έκτη αναβολή της δίκης Παπαγεωργόπουλου για την «Παγία»

Έκτη αναβολή της δίκης Παπαγεωργόπουλου για την «Παγία»

papageorgopoulosΜετά έξι αναβολές… για τις 29 Νοεμβρίου μετατέθηκε σήμερα η δίκη της «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου Θεσσαλονίκης, που αποτελεί στην ουσία τη δεύτερη υπόθεση «εξαφάνισης» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, κατά τη δημαρχιακή θητεία του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Η υπόθεση είχε τον αριθμό 17 στο πινάκιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που τελικά μετέφερε την προγραμματισμένη για χθες έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στα τέλη του τρέχοντος μηνός, λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου έχουν παραπεμφθεί και πάλι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών (Μιχάλης Ζορπίδης, Αναστάσιος Γερογιάννης, Θεόδωρος Αθανάσαρος) και 11 δημοτικοί υπάλληλοι.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης, σε βαθμό κακουργήματος.

Η συγκεκριμένη υπόθεση άρχισε να ερευνάται χρονικά πριν από την υπεξαίρεση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δικαστεί σε πρώτο βαθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πάρει, ήδη έξι αναβολές, με συνέπεια κάποια αδικήματα να κινδυνεύουν με παραγραφή.

Στην υπόθεση της παγίας προκαταβολής (του ειδικού ταμείου για την κάλυψη μικροδαπανών), αρχικά παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 18 κατηγορούμενοι (στο μεταξύ δυο έχουν αποβιώσει) για το έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στα ταμεία του δήμου, το χρονικό διάστημα 1999-2007.

Σήμερα, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελένη. Αντίθετα, ο συγκατηγορούμενός του Μιχάλης Λεμούσιας απουσίαζε και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 17 εκατομμυρίων ευρώ, αποφυλακίσθηκε τον Ιούλιο του 2015 με το νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ σε δυο εβδομάδες κρίνεται στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει.

Ο επίσης καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών συνεργάτης του, Μιχάλης Λεμούσιας αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ίδιου νόμου.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Κλείνουν λωρίδες κυκλοφορίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη