Αρχική ~ Ελλαδα ~ Εισιτήριο με τσιπάκι στα λεωφορεία από το 2017

Εισιτήριο με τσιπάκι στα λεωφορεία από το 2017

ilektroniko-isitirioΕισιτήριο με τσιπάκι από αρχές του 2017 θα υπάρχει στην Αθήνα σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως είπε ο υπουργός πρόκειται για την εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου με στόχο έως το καλοκαίρι να εφαρμοστεί παντού, δηλαδή σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό και ηλεκτρικό.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην πραγματικότητα είναι μια κάρτα, όπως οι πιστωτικές κάρτες, οι οποίες θα «φορτώνουν» με το αντίτιμο του εισιτηρίου (1,40) και ο επιβάτης θα το σκανάρει στα ειδικά μηχανήματα.

Απώτερος στόχος του υπουργείου είναι να εφαρμοστεί, μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου η χρέωση ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει ο επιβάτης. Όπως εξηγούν από το υπουργείο δεν είναι σωστό κάποιος που κατεβαίνει σε δύο στάσεις να πληρώνει το ίδιο με κάποιον που διασχίζει την μισή πόλη.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε πως έχουν εξασφαλιστεί 30 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την προμήθεια 500 νέων λεωφορείων που θα καλύψουν ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων της Αθήνας. Παράλληλα, προχωρά και η έγκριση 800 προσλήψεων για τις θέσεις οδηγών, τεχνιτών και ελεγκτών εισιτηρίων.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε ακόμη γνωστό πως είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τη χρησιμοποίηση των τεσσάρων διώροφων λεωφορείων που είχε προμηθευτεί ο ΟΣΥ και σήμερα βρίσκονται στις αποθήκες, καθώς δεν διαθέτουν τη σχετική άδεια για τουριστικό λεωφορείο.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Κλειστό σήμερα το κέντρο της Αθήνας

Από τις έξι ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας η προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη