Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

plistiriasmoiΔιέκοψαν τους προγραμματισμένους για σήμερα το απόγευμα πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, μέλη του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», οι οποίοι διαδηλώνουν κατά των πλειστηριασμών, κάθε Τετάρτη, στα δικαστήρια.

Η σημερινή διαμαρτυρία είχε, μεταξύ άλλων, ως αίτημα τη ματαίωση του πλειστηριασμού ενός διαμερίσματος, ιδιοκτησίας πολυμελούς οικογένειας, με πατέρα και γιο με επιβαρυμένη υγεία, το οποίο επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό για τέταρτη φορά σήμερα από τις αρχές του χρόνου για οφειλές προς τράπεζα, αλλά για αυτό το ακίνητο δεν εμφανίστηκε συμβολαιογράφος.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τους συμβολαιογράφους που ήρθαν στο Ειρηνοδικείο, έχοντας εξασφαλίσει ειδική άδεια από τα συλλογικά τους όργανα λόγω της αποχής του κλάδου, να αποχωρήσουν από την αίθουσα χωρίς να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, η οποία διακόπηκε για όλες τις περιπτώσεις. Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν αγροτεμάχια για οφειλές προς τράπεζα και ένα εξ αυτών οφειλές μεταξύ ιδιωτών. Ταυτόχρονα, αποτράπηκε ένας πλειστηριασμός σε διπλανή αίθουσα για ιδιωτική διαφορά.

Οι διαδηλωτές έκαναν νωρίτερα πορεία ξεκινώντας από το υποκατάστημα της οδού Πειραιώς στην οδό Εθνικής Αμύνης, διέσχισαν την οδό Τσιμισκή και έφτασαν έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου επικράτησε ένταση όταν προσπάθησαν να κολλήσουν αφίσες και να αναρτήσουν ένα πανό, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μετά τη συγκέντρωση στα δικαστήρια και τη ματαίωση των πλειστηριασμών οι διαδηλωτές έκαναν πορεία, με κατάληξη το υποκατάστημα της Alpha Bank στην Εγνατία, στο ύψος της πλατείας Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Τριτοκοσμικές συνθήκες για τα νήπια του ακριτικού χωριού Πρόμαχοι στην Αριδαία της Πέλλας

Κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες καλούνται τα νήπια του ακριτικού χωριού Πρόμαχοι στην Αριδαία της Πέλλας ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη