Αρχική ~ Διεθνη ~ Αύξηση του κατώτατου μισθού ζητούν τα συνδικάτα στην Ισπανία

Αύξηση του κατώτατου μισθού ζητούν τα συνδικάτα στην Ισπανία

misthoiΤις νέες δημοσιονομικές προσαρμογές που εξετάζονται από την Ισπανία υπό την πίεση των Βρυξελλών, απέρριψαν την Πέμπτη τα δύο κύρια ισπανικά συνδικάτα  που ζήτησαν αύξηση του κατώτατου μισθού των 764 ευρώ στα 933 ευρώ σε δώδεκα μήνες.

Απορρίπτουμε σταθερά την προσαρμογή των 5,5 δισεκ. ευρώ που ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη ο γενικός γραμματέας της Γενικής Ένωσης Εργαζομένων (UGT) Πέπε Άλβαρεθ και ο επικεφαλής μιας άλλης μεγάλης συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας, των Εργατικών Επιτροπών (CCOO), Ιγκνάθιο Φερνάντεθ Τόχο.

Η Ισπανία παρουσίασε το 2015 δημόσιο έλλειμμα 5,1% του ΑΕΠ και δεσμεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα το μειώσει στο 4,6% το 2016 και στη συνέχεια στο 3,1% το 2017 και στο 2,8% το 2018.

Ο προσωρινός προϋπολογισμός που διαβιβάσθηκε στα μέσα Οκτωβρίου από την κυβέρνηση του συντηρητικού, Μαριάνο Ραχόι προέβλεπε ωστόσο έλλειμμα 3,6% την ερχόμενη χρονιά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θεωρεί πως, αν δεν ληφθούν νέα μέτρα, η Ισπανία θα καταγράψει έλλειμμα 3,8%, ζήτησε νέες προσαρμογές στις οποίες αντιδρούν τα συνδικάτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Φόβοι πως οι νεκροί από την πύρινη κόλαση την Καλιφόρνια θα αυξηθούν

Οι 11.000 και πλέον πυροσβέστες που επιχειρούν στην Καλιφόρνια σημείωσαν «καλή πρόοδο» στην προσπάθεια κατάσβεσης ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη