Αρχική ~ Διεθνη ~ Ανησυχία στη Γερμανία από την εκλογή Trump

Ανησυχία στη Γερμανία από την εκλογή Trump

germaniaΟ Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης, Heiko Maas, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ανέφερε πως ο κόσμος θα είναι λίγο πιο τρελός μετά από τη νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Ο Κόσμος δεν θα τελειώσει, αλλά θα γίνει πιο τρελός», τουήταρε ο υπουργός, ένας Σοσιαλδημοκράτης στον συντηρητικό συνασπισμό αριστεράς-δεξιάς της Καγκελαρίου Merkel.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε πως η νίκη του Trump στις προεδρικές εκλογές δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν οι περισσότεροι Γερμανοί και πρόσθεσε πως η εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον δεν θα ήταν πλέον τόσο προβλέψιμη όσο ήταν.

«Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που θα επιθυμούσαν οι περισσότεροι άνθρωποι στη Γερμανία. Αλλά ασφαλώς πρέπει να το αποδεχθούμε», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier.

«Στην πορεία της προεκλογικής του εκστρατείας ο Donald Trump είχε κάποια επικριτικά λόγια για την Ευρώπη και τη Γερμανία. Πρέπει να προσαρμοστούμε στο γεγονός ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική θα είναι λιγότερο προβλέψιμη στο προσεχές μέλλον», πρόσθεσε.

Εξάλλου, και ο αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel, χαρακτήρισε την εκλογική νίκη του Trump ως μια προειδοποίηση για τη Γερμανία και την Ευρώπη, καλώντας τους φορείς χάραξης πολιτικής να αφουγκραστούν πιο προσεκτικά τις ανησυχίες των ανθρώπων.

«Ο Trump είναι ο πρωτοπόρος ενός νέου αυταρχικού και σοβινιστικού διεθνούς κινήματος. Ο ίδιος είναι επίσης μια προειδοποίηση για εμάς», δήλωσε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

«Η χώρα μας και η Ευρώπη πρέπει να αλλάξουν εάν θέλουν να αντιμετωπίσουν το αυταρχικό διεθνές κίνημα», τόνισε ο Gabriel.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Μάλτα: Αυτοκίνητο-βόμβα ανατίναξε δημοσιογράφο που ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση

Μια Μαλτέζα μπλόγκερ, η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για διαφθορά ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη