Αρχική ~ Θεσσαλια ~ Ξεκινά διαδικασία κατασχέσεων από τον δήμο Βόλου σε οφειλέτες

Ξεκινά διαδικασία κατασχέσεων από τον δήμο Βόλου σε οφειλέτες

euroΔιαδικασία κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών σε οφειλέτες του, ξεκινά το επόμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου για χρέη που έχουν βεβαιωθεί έως και το 2012 και μέχρι σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί.

Την εντολή για την ενεργοποίηση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο, που προ ημερών κοινοποιήθηκε στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με αυτό, παρατηρείται μεγάλη δυστοκία στην είσπραξη παλιών οφειλών, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξοφληθούν.

Από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου έχουν ήδη αποσταλεί ειδοποιητήρια προς τους οφειλέτες προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οικονομικές οφειλές τους προς τα δημοτικά ταμεία, ωστόσο η ανταπόκριση είναι σχεδόν μηδενική, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο οι παλιές οφειλές να εμφανίζονται στα «ανείσπρακτα» του προϋπολογισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε δεσμεύσεις φορολογικών ενημεροτήτων οφειλετών του. Αυτές αφορούν για ποσά οφειλών άνω των 300 ευρώ. Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος πάντως θα ενεργοποιηθεί και το μέτρο της αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών. Αυτό το μέτρο ενεργοποιείται για ποσά άνω των 500 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασχέσεις αφορούν σε περίπου 1.000 οφειλέτες των δημοτικών ταμείων τα χρέη των οποίων φθάνουν ακόμη και το ένα εκατομμύριο ευρώ! Οι οφειλές προέρχονται κυρίως από μισθώματα. Πάντως είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται είσπραξη παλιών οφειλών έως και το 2012 από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, με στόχο να μηδενιστούν τα ανείσπρακτα παλαιότερων ετών.

Πηγή: taxydromos.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Μαγνησία: Ψάχνουν τρόφιμα στα σκουπίδια

Επισκέπτονται τις λαϊκές αγορές όταν οι πωλητές φεύγουν και ο κόσμος έχει διαλυθεί. Περίπου 10 ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη