Αρχική ~ Δυτικη Ελλαδα ~ Άδεια τα ειδικά σχολεία λόγω μεταφοράς των μαθητών

Άδεια τα ειδικά σχολεία λόγω μεταφοράς των μαθητών

mathitesΦτάνουν Χριστούγεννα και οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους μακριά από τη μοναδική τους διέξοδο που είναι το σχολείο καθώς ακόμα δεν έχει αντιμετωπιστεί το θέμα της μεταφοράς.

Γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΕΛΜΕ προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν αποφάσεις για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουν την αδιαφορία των εμπλεκομένων.

Τον ίδιο προβληματισμό εξέθεσε, μεταξύ άλλων, χθες μέσω της επιστολής του που δημοσίευσε η «Π» ο Ηλίας Γκοτσόπουλος, με την ιδιότητα του διευθυντή του 39ου Δημοτικού Σχολείου ( Ν. Σούλι).

Υπενθυμίζουμε το επίμαχο σημείο: «Μέσα Νοέμβρη 2016 και 28 μαθητές μας (και πλέον των 1.000 στον Νομό, πολλοί εξ αυτών με ειδικές ανάγκες) δεν μεταφέρονται. Είναι οι ίδιοι που και πέρυσι, ολόκληρη τη χρονιά(!) δε μεταφέρθηκαν, παρά τις συνεχείς έγγραφες και προφορικές διαβεβαιώσεις των υπηρεσιών σας. Κάποιοι εξ αυτών φέτος, δεν έχουν πάει ούτε για μια μέρα σχολείο!

Σ’ αυτό το σχολείο, το σχολείο του 21ου αιώνα…».

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ. Αχαΐας), ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάτρας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων και Κηδεμόνων Αχαΐας συζήτησαν το θέμα εκτενώς σε κλίμα απόγνωσης και απογοήτευσης για την αδιάφορη αντιμετώπιση των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Μέσα Νοεμβρίου και τα ειδικά σχολεία παραμένουν άδεια από μαθητές καθώς η πλειοψηφία των οικογενειών δεν έχει τρόπο μεταφορά τους από και προς αυτά. Μέσα Νοεμβρίου και τα εκπαιδευτικά κενά παραμένουν πολλά. Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για λειτουργία των Ειδικών Σχολείων στην Αχαΐα

Γονείς και εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το θέμα μέσω συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν την Παρασκευή. Μέσω αυτής θα απευθύνουν δημόσια έκκληση για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων. Επίσης την άλλη Τρίτη ώρα 13.00 θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: pelop.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Στο «κόκκινο» η δυτική Αχαΐα – Επικίνδυνα χημικά στοιχεία στο νερό από γεωργικές εργασίες

Σημαντικά στοιχεία για τις πιέσεις που δέχονται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες, οι πολύτιμοι υδατικοί πόροι της ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη