Αρχική ~ Οικονομια ~ Συνεχίζονται και το 2017 οι περικοπές συντάξεων

Συνεχίζονται και το 2017 οι περικοπές συντάξεων

syntaksiouxoiΜε νέες περικοπές συντάξεων και ανατροπές στο ασφαλιστικό έρχεται το 2017.

Μπορεί τα αναδρομικά για τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων να παρακρατηθούν από τους συνταξιούχους σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ αρχής γενομένης από τις πληρωμές Νοεμβρίου, ωστόσο οι περικοπές δεν σταματούν εκεί.

Νέα μέτρα θα επιβληθούν το 2017 και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μειώσεις συντάξεων, αλλά και σε αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ για επιπλέον 200.000 χαμηλοσυνταξιούχους από 1/1/2017 με βάση νέα εισοδηματικά κριτήρια που θα καθοριστούν στα τέλη Δεκεμβρίου.
  • Δημιουργία από 1/1/2017 ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, το Ταμείο στο οποίο θα ενταχτούν 3,5 εκατ. ασφαλισμένοι και 2,6 εκατ. συνταξιούχοι.
  • Επιβολή διπλού ασφαλιστικού χαρατσιού 26,9% επί του εισοδήματος των επαγγελματιών, νυν ασφαλισμένων σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και διπλού χαρατσιού 20,9% για τους αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ.
  • Νέα μείωση κατά 152 εκατ. ευρώ της δαπάνης για επικουρικές συντάξεις σε νέους και υφιστάμενους συνταξιούχους.
  • Μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017 θα πρέπει να επανυπολογιστούν 2,6 εκατομμύρια κύριες συντάξεις για να προκύψει η προσωπική διαφορά.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά δίνουν το 40% του εισοδήματός τους σε δαπάνες στέγασης

Ένα κόστος το οποίο λίγα νοικοκυριά μπορούν πλέον να καλύψουν, χωρίς να προβούν σε σοβαρές ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη