Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Διαδηλωτές συγκρούονται με ΜΑΤ στη Χαλκιδική, ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού

Διαδηλωτές συγκρούονται με ΜΑΤ στη Χαλκιδική, ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού

skouries-matΝέες συγκρούσεις σήμερα στην Χαλκιδική, αφότου, δυνάμεις τον ΜΑΤ έφραξαν τον δρόμο σε διαδήλωση ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού στη Χαλκιδική. Το πρώτο μπλόκο από τα ΜΑΤ στήθηκε 80 μέτρα περίπου πριν από το εργοστάσιο εμπλουτισμού με δύο κλούβες.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για αποκλεισμό δημόσιου δρόμου, προσπάθησαν να περάσουν από πλάγια και απωθήθηκαν βίαια από τα ΜΑΤ, ενώ ο κόσμος φώναζε “με ΜΑΤ, βία και καταστολή, χρυσάφι δεν θα πάρετε απ’ τη Χαλκιδική”.

 Οι διαδηλωτές παρέμειναν απέναντι στα ΜΑΤ επί μιάμιση ώρα και στη συνέχεια πήγαν στο χώρο ανοιχτής εξόρυξης (open pit) όπου και πάλι βρίσκονταν άλλες διμοιρίες των ΜΑΤ και έκλειναν τον δρόμο. Οι συγκεντρωμένοι έμειναν εκεί για άλλη μία ώρα περίπου, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν φωνάζοντας “ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία”. Τη συγκεκριμένη διαδήλωση οργάνωσαν οι επιτροπές ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσαν οργανωμένα και διαδηλωτές από άλλες πόλεις μεταξύ των οποίων και αυτή της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: info-war.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς για το σκάνδαλο με τους παιδικούς σταθμούς

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης καθώς μετά τη δίωξη ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη