Αρχική ~ Οικονομια ~ Συμψηφισμοί ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου με εισφορές στον ΟΓΑ

Συμψηφισμοί ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου με εισφορές στον ΟΓΑ

euroΣε συμψηφισμούς ποσών που δικαιούνται οι αγρότες από επιστροφές Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου με οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή τον ΟΓΑ προχωρούν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Αυτό προβλέπει κοινή απόφαση των δυο υπουργείων. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο τρίτο άρθρο της σχετικής απόφασης «σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στα Τελωνεία και στις Δ.Ο.Υ. / Ελεγκτικά Κέντρα βεβαιωμένα χρέη και οι δικαιούχοι είναι φορολογικά ενήμεροι. Η ΔΗΛΕΔ αποστέλλει προς την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ηλεκτρονικό αρχείο με τους δικαιούχους επιστροφής και τα προς επιστροφή ποσά τους, προκειμένου να προσδιορίσει τα προς παρακράτηση οφειλόμενα ποσά στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (Ο.Κ.Α.).

Μετά από τη σχετική επεξεργασία από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. επιστρέφεται το αρχείο στη ΔΗΛΕΔ ενημερωμένο για κάθε ΑΦΜ, με τα ποσά των οφειλών που αντιστοιχούν στις ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές του οικείου ασφαλιστικού φορέα».

Η απόφαση ορίζει και όλες τις διαδικασίες για την επιστροφή του ΕΦΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό που πρόκειται να επιστραφεί ανέρχεται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

«Δεν πληρώνω άλλους φόρους» – Σε απόγνωση ένας στους δύο Έλληνες

Η κατάσταση έχει γίνει πλέον απελπιστική με το 50% του ελληνικού πληθυσμού να έχει φτάσει ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη