Αρχική ~ Κρητη ~ Στους δρόμους εργαζόμενοι και συνδικάτα απόψε και στο Ηράκλειο

Στους δρόμους εργαζόμενοι και συνδικάτα απόψε και στο Ηράκλειο

diamartyria-ergazomenoiΣε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στις 19:00 απόψε προχωρούν συνδικαλιστικά σωματεία, και φορείς της Κρήτης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που διοργανώνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η κινητοποίηση του Ηρακλείου έχει προσλάβει παγκρήτιο χαρακτήρα και διοργανώνεται προκειμένου οι συμμετέχοντες να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή τους στα φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους από την συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση.

Στην αποψινή κινητοποίηση συμμετέχουν πανελλαδικά περισσότερα από 400 σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα με κεντρικό αίτημα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών και την υπογραφή  Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Σύνθημα της κινητοποίησης είναι «Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!»

Στο Ηράκλειο οι φορείς και τα σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου , το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ», η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Κρήτης, και ο Σύλλογος εργαζομένων Καθαριότητας & εργατοτεχνιτών Δ. Ηρακλείου.

Πηγή: cretapost.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών χελωνών που εντοπίζονται στην Κρήτη

Άλλη μία νεκρή χελώνα ξεβράστηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε παραλία στον Κόλπο της Ελούντας. ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη