Αρχική ~ Οικονομια ~ Στη ΓΓΔΕ περνούν 22.000 φορολογικές υποθέσεις του ΣΔΟΕ

Στη ΓΓΔΕ περνούν 22.000 φορολογικές υποθέσεις του ΣΔΟΕ

sdoeΣτην παραλαβή και αξιολόγηση 22.000 φορολογικών υποθέσεων που περιέχονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) από το ΣΔΟΕ θα προχωρήσουν 18 ειδικές επιτροπές που συστάθηκαν με απόφαση του επικεφαλής της ΓΓΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, κάθε επιτροπή παραλαβής της ΓΓΔΕ θα παραλαμβάνει το φυσικό αρχείο των υποθέσεων, από αντίστοιχη Επιτροπή παράδοσης της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ.

Κάθε υπόθεση θα παραλαμβάνεται συνοδευομένη, κατά περίπτωση, με το σύνολο των δεδομένων και στοιχείων (εντύπων και ηλεκτρονικών) που τη διαλαμβάνουν και στη βάση αυτή θα συντάσσεται σχετικό «Πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής».

Κατά τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής οι τελευταίοι υπεύθυνοι ελεγκτές του ΣΔΟΕ που η οργανική τους θέση μεταφέρθηκε στη ΓΓΔΕ θα παρίστανται και θα συνδράμουν την επιτροπή στην παραλαβή των υποθέσεων που χειρίζονταν.

Όπως ξεκαθαρίζεται από την απόφαση Πιτσιλή, οι επιτροπές παραλαβής θα ελέγχουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο φάκελο εκάστης υπόθεσης, σε σχέση με αυτά που αναλυτικά και διακεκριμένα αναγράφονται στο πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής που συντάχθηκε και υπογράφηκε κατά την αποχώρηση του τελευταίου υπεύθυνου ελεγκτή από την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ.

Η καταγραφή των υποθέσεων θα συμπληρώνεται με το βαθμό της αξιολόγησης της σπουδαιότητάς τους, με εκτίμηση του τελευταίου χειριστή – ελεγκτή της μεταφερόμενης υπόθεσης. Η κατηγοριοποίησή τους θα γίνεται ανάλογα με την σπουδαιότητα και την ωρίμανση τους.

Πηγή: insider.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

«Δεν πληρώνω άλλους φόρους» – Σε απόγνωση ένας στους δύο Έλληνες

Η κατάσταση έχει γίνει πλέον απελπιστική με το 50% του ελληνικού πληθυσμού να έχει φτάσει ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη