Αρχική ~ Ελλαδα ~ Στάση εργασίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης τη Τετάρτη

Στάση εργασίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης τη Τετάρτη

olmeΤην πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από το Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ της χώρας, σε γενική τους συνέλευση.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα, Τετάρτη 5/10 θα γίνουν στις περιφερειακές και στις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Επίσης έχει ανακοινωθεί η πραγματοποίηση διευκολυντικής στάσης εργασίας για την ίδια ημέρα από 11.00 έως 14.00 και από 14.00 έως 17.00.

Το πλαίσιο της κινητοποίησης που ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ είναι το ακόλουθο: «Με τις συντηρητικές αναδιαρθρώσεις, που συντελούνται με την εφαρμοζόμενη πολιτική, στην ΤΕΕ παρατηρείται συρρίκνωση του προγράμματος σπουδών και μεταφορά τους στο 4ο έτος μαθητείας. Επίσης, υπάρχει μεγάλη μείωση τομέων, ειδικοτήτων και τμημάτων γενικής, που οδηγεί σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΕΠΑΛ. Επιπλέον, ανοίγει ο δρόμος για να καταργηθούν στην πράξη συγκεκριμένοι τομείς σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στις συνθήκες αυτές τα ολιγομελή τμήματα, που έφτασαν προς έγκριση σε Διευθύνσεις και Περιφέρειες, ήταν τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά. Αντίστοιχα εγκρίθηκαν τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά προς το παρόν.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών και της κοινωνίας συνολικά. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και την περιουσία του ελληνικού λαού που είναι τα σχολεία και ο πανάκριβος εξοπλισμός τους.

Επιπλέον, επιβάλλεται να μη διατίθενται οι εκπαιδευτικοί σε πάνω από 2 σχολεία, εκτός Διεύθυνσης και εκτός νησιού. Αυτό θίγει εκτός από τα στοιχειώδη δικαιώματά μας τη λειτουργία των σχολείων και τα δικαιώματα των μαθητών μας».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Έξι ημέρες μετά την τραγωδία στη Μάνδρα συνεχίζονται οι έρευνες για δύο αγνοούμενους

Έξι 24ωρα μετά τη σφοδρή κακοκαιρία και τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Αττική, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη