Αρχική ~ Οικονομια ~ Ούτε ενα ευρώ επιδότησης σε κάποιους λογαριασμούς αγροτών

Ούτε ενα ευρώ επιδότησης σε κάποιους λογαριασμούς αγροτών

opekepeΣοκ προκάλεσε σε δεκάδες αγρότες το ύψος του ποσού που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους με την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης καθώς οι οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς και το δημόσιο ροκανίζουν την επιδότηση , ενώ σε άλλες περιπτώσεις η πίστωση είναι »μηδενική» και η κίνηση στο λογαριασμό μόνο λογιστικού περιεχομένου, δηλαδή φαίνεται μόνο η συναλλαγή στο όνομα του δικαιούχου, καθώς την επιδότηση την »τρώνε» τα χρέη.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 που στάθηκε στις ουρές με τους αγρότες χθες βράδυ προκειμένου να διαπιστώσει τι πιστώθηκε και τι όχι.

Ίδιες οι αναφορές των παραγωγών που επίσης επικοινωνούν με το Ράδιο 9,84, λέγοντας ότι οι κρατήσεις γίνονται από την πρώτη δόση στο σύνολό τους.

Να γίνουν κρατήσεις επί του ποσοστού

»Είχαμε προτείνει να γίνουν επί του ποσοστού κι όχι επί του συνόλου της οφειλής και του ποσού οι κρατήσεις, αλλά η πρόταση μας απορρίφθηκε» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ένωσης.

Με τη δεύτερη δόση σύμφωνα με τον ίδιο θα γίνει και η πληρωμή όλων όσοι εισπράττουν ενίσχυση μέχρι τα 250 ευρώ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει ότι: »Καταβλήθηκαν σε 567.000 δικαιούχους αγρότες το 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2016, ύψους περίπου 770.000.000 ευρώ».

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει: »α) Η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος,  β) η προκαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2016 και γ) οι εκκρεμότητες εξισωτικής αποζημίωσης για τις αιτήσεις 2015».

Πηγή: rethemnosnews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Επιπλέον εισφορές για 250.000 αυτοαπασχολούμενους τον Σεπτέμβριο

Mία ακόμα επιβάρυνση, και μάλιστα αναδρομικά, για 250.000 αυτοαπασχολούμενους έρχεται τον Σεπτέμβριο, καθώς ο ΕΦΚΑ ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη