Αρχική ~ Ελλαδα ~ Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος… Οκτώ στους δέκα επιβάτες ΜΜΜ, δεν «χτυπούν» εισιτήριο

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος… Οκτώ στους δέκα επιβάτες ΜΜΜ, δεν «χτυπούν» εισιτήριο

mmmΟκτώ στους δέκα επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ δηλώνουν πως από τους επιβάτες οι περισσότεροι είναι άνεργοι ή δηλώνουν άνεργοι και κάνουν χρήση της ρύθμισης που επιτρέπει να ανέργους να επιβιβάζονται στα ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο εφόσον προηγουμένως έχουν επιδείξει την κάρτα του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ημερησία», τα έσοδα του φετινού Αυγούστου ήταν ακόμα λιγότερα και από τον περσινό, όταν ακόμα ήταν φρέσκο το σοκ των capital controls. Μάλιστα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ενώ πέρσι τον Αύγουστο τα έσοδα του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ) ανήλθαν σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ, φέτος δεν ξεπέρασαν τα 5, την ώρα που η μισθοδοσία του οργανισμού ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Στον ΟΑΣΑ αναμένουν μείωση από τα έσοδα των εισιτηρίων για τον Σεπτέμβριο και ακόμα χειρότερα, έχουν αρχίσει να σκέφτονται ότι η «μαύρη τρύπα» 77 εκατομμυρίων ευρώ, που προβλεπόταν για φέτος, ίσως να είναι και φρούδες ελπίδες μπροστά στα νούμερα που πρόκειται να έρθουν.

Σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη των προϋπολογισμών, η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ) είχε για το 2015 έσοδα 111,5 εκατ. ευρώ και έξοδα 144 εκατ. ευρώ. Τα προηγούμενα χρόνια εμφάνιζε κερδοφορία κι έτσι δεν χρειάστηκε να επέμβει το κράτος. Φέτος όμως θα λάβει επιχορήγηση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Από την άλλη ο ΟΣΥ εμφάνισε συνολικά κέρδη σχεδόν 300 εκατ. ευρώ και έξοδα 377 εκατ. ευρώ.

Πηγή: economy365.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Κλείνει το 2018 το εργοστάσιο της BSH Hellas – Πρώην Πίτσος

Σε παύση λειτουργίας οδηγείται, το εργοστάσιο της BSH Hellas- πρώην Πίτσος –  στο Ρέντη, ένα από τα αρχαιότερα ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη