Αρχική ~ Ελλαδα ~ Όχι από εργαζομένους στον ΟΑΕΔ στη μεταφορά αποθεματικών στην ΤτΕ

Όχι από εργαζομένους στον ΟΑΕΔ στη μεταφορά αποθεματικών στην ΤτΕ

oaedΤην πλήρη αντίθεση τους στη συνεχιζόμενη μεταφορά των αποθεματικών του Ο.Α.Ε.Δ. στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκφράζουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ.

Με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ-τέως ΟΕΕ- τέως ΟΕΚ επισημαίνει πως τόσο τη προηγούμενη Τρίτη όσο και χτες, 4/10/16 το Δ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ. αποφάσισε τη μεταφορά 116 και 30 εκ. αντίστοιχα από τους λογαριασμούς του Ο.Α.Ε.Δ., με την αιτιολογία του μεγαλύτερου κέρδους που θα έχει ο Οργανισμός αφού η ΤτΕ προσφέρει σχεδόν τριπλάσιο επιτόκιο από τις εμπορικές τράπεζες. Συνολικά δηλαδή ο ΟΑΕΔ έχει μεταφέρει πάνω από μισό ΔΙΣ ευρώ στην ΤτΕ, η οποία είναι υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από την πλευρά των εργαζομένων επισημαίνεται πως ο ΟΑΕΔ δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση αλλά ο μοναδικός Οργανισμός υπεύθυνος για τη καταπολέμηση της ανεργίας, αποκλειστικός και καθολικός διάδοχος της στεγαστικής πολιτικής του Ο.Ε.Κ. και των προγραμμάτων Ο.Ε.Ε.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος επισημαίνει πως είναι ακατανόητο το γεγονός ότι τα ποσά που διαθέτει ετησίως ο Οργανισμός για τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και για τα επιδόματα ανεργίας δεν είναι μεγαλύτερα από τα κονδύλια που ο ΟΑΕΔ εκταμίευε στα χρόνια προ κρίσης καθώς επίσης και ότι ο ΟΑΕΔ εξακολουθεί να τοκίζει τα αποθεματικά τόσο του ΟΕΚ & ΟΕΕ όσο και του ΟΑΕΔ αντί να εκπονεί προγράμματα για τους ανέργους και να βελτιώνει τις παροχές των υπηρεσιών του προς τους εργαζόμενους της χώρας.

Γι’ αυτό, οι εργαζόμενο του ΟΑΕΔ καλούν τη Διοίκηση να δημοσιεύσει αναλυτικά τα ποσά που έχει διαθέσει για τη καταπολέμηση ανεργίας (επιδόματα & προγράμματα απασχόλησης ) ανά έτος από το 2005 μέχρι και σήμερα έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν το Κράτος έχει αντιμετωπίσει την αύξηση της ανεργίας με την παράλληλη αύξηση των κονδυλίων για την καταπολέμηση της.

Το γεγονός ότι κάθε χρόνο ο Ο.Α.Ε.Δ. έχει υψηλό πλεόνασμα προϋπολογισμού το οποίο μεταφέρεται για την επόμενη χρονιά είναι μια απτή απόδειξη ότι δυστυχώς δεν εξαντλούνται ετησίως τα ποσά για την εκπόνηση των προγραμμάτων, καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Έξι ημέρες μετά την τραγωδία στη Μάνδρα συνεχίζονται οι έρευνες για δύο αγνοούμενους

Έξι 24ωρα μετά τη σφοδρή κακοκαιρία και τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Αττική, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη