Αρχική ~ Κρητη ~ Ντροπή: Moιράζουν μόνο 2 λίτρα λάδι σε τρίτεκνους

Ντροπή: Moιράζουν μόνο 2 λίτρα λάδι σε τρίτεκνους

ladiΆραγε μπορεί να ζήσει μία τρίτεκνη οικογένεια με 2 μόνο λίτρα λάδι; Κι όμως μπορεί, σύμφωνα με το κράτος και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής ένωσης!

«Λάδι» στην φωτιά των κοινωνικών πολιτικών εξαθλίωσης έριξε η τελευταία επισιτιστική βοήθεια για πολλές τρίτεκνες οικογένειες.

Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν έμειναν άναυδα τα μέλη του συλλόγου τριτέκνων Ν. Ηρακλείου, όταν συνειδητοποίησαν ότι με βάση την ποσότητα λαδιού που έφτασε στα γραφεία τους, θα έπρεπε να μοιράσουν 2 λίτρα σε κάθε μία από τις 233 οικογένειες στο νομό!

5μελής οικογένεια από 2 σακουλάκια φακές

Παλαιότερα έφευγαν οι οικογένειες με γεμάτα τα οχήματα τους από τρόφιμα και τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει λένε οι τρίτεκνοι, με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες περιπτώσεις που έπρεπε  να παραλάβει η πενταμελής οικογένεια από 2 σακουλάκια φακές και τώρα 2 μόνο κιλά λάδι.

Δεν αξίζει για τις απομακρυσμένες περιοχές

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Ηρακλείου Μανώλης Αχλαδιανάκης, ούτε το «πήγαινε- έλα» και το κόστος της βενζίνης από απομακρυσμένες περιοχές δεν συμφέρει για να έρθει κάποιος να παραλάβει δύο μπουκάλια λάδι.

Να τελειώσει ο εμπαιγμός απέναντι στις οικογένειες που ζουν ήδη υπό δύσκολες συνθήκες καθημερινότητας ζητάει εδώ και τώρα ο σύλλογος τριτέκνων Ν. Ηρακλείου που καλεί παρ όλα αυτά όλους τους δικαιούχους να μεταβούν στα γραφεία του συλλόγου να παραλάβουν όχι μόνο τις μηδαμινές ποσότητες του λαδιού αλλά και ό,τι έχει απομείνει από προηγούμενη επισιτιστική βοήθεια, ως έξτρα βοήθημα εκ μέρους του συλλόγου.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών χελωνών που εντοπίζονται στην Κρήτη

Άλλη μία νεκρή χελώνα ξεβράστηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε παραλία στον Κόλπο της Ελούντας. ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη