Αρχική ~ Πολιτικη ~ Η απόφαση του ΣτΕ μεταθέτει τον ανασχηματισμό

Η απόφαση του ΣτΕ μεταθέτει τον ανασχηματισμό

steΤη διαχείριση της επόμενης ημέρας μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αναζητούν στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr, η πρώτη επίπτωση της χθεσινής απόφασης είναι ότι μεταθέτει χρονικά, για την εβδομάδα 7 με 13 Νοεμβρίου, τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την πρακτική δυσκολία ότι δεν μπορεί να αλλάξει τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, πριν έρθει και ψηφιστεί στη Βουλή η νέα ρύθμιση – γέφυρα που θα καθορίζει το καθεστώς παροχής προσωρινών αδειών μέχρι τη διενέργεια νέου διαγωνισμού, την οποία προανήγγειλαν χθες το βράδυ τόσο η κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη όσο και ο ίδιος ο κ. Παππάς.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ψηφιστεί στη Βουλή πιθανότατα τη μεθεπόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή. Σε αυτήν θα προβλέπεται ότι δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλα τα κανάλια που πέρασαν στην τελική φάση του προηγούμενου διαγωνισμού. Δηλαδή οκτώ κανάλια (ANT1, SKAI, Alpha, Star, Μαρινάκης, Σαβίδης, Καλογρίτσας και οι δύο εταιρίες κυπριακών συμφερόντων) – εκτός από το Mega, το «Ε» και το κανάλι του κ. Καρατζαφέρη.

Όσον αφορά στο τίμημα που θα πρέπει να καταβάλουν, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη ακριβής απόφαση ούτε για το ύψος, ούτε για τον χρόνο καταβολής του, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να πλησιάζει συνολικά τα 255 εκατ. ευρώ που κλήθηκαν να καταβάλουν οι τέσσερις προηγούμενοι προσωρινοί υπερθεματιστές. Το ποσό αυτό θα επιστραφεί στους δικαιούχους όταν και αν ολοκληρωθεί ο επόμενος διαγωνισμός.

Τέλος, και όσον αφορά στο ΕΣΡ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα αναμένει να καθαρογραφτεί η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ και θα κινήσει εκ νέου τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μόνο που αυτή τη φορά, λένε κυβερνητικά στελέχη, «το πάνω χέρι θα το έχει η κυβέρνηση», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό είτε για τη σύνθεση του οργάνου είτε για την εξασφάλιση της απαραίτητης πλειοψηφίας των 4/5 της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Σπάνια έγγραφα από την περίοδο της Χούντας βρέθηκαν στα αρχεία της Βουλής

Αρχειακός «θησαυρός» με σπάνια έγγραφα που αφορούν και την σκοτεινή περίοδο της επταετίας (1967-1977)  ανακαλύφθηκαν ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη