Αρχική ~ Διεθνη ~ Guardian: Οι ‘Ελληνες καίνε ό,τι βρούνε για να ζεσταθούν

Guardian: Οι ‘Ελληνες καίνε ό,τι βρούνε για να ζεσταθούν

guardianΜε τη μόλυνση του αέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ασχολείται σε δημοσίευμά του ο Guardian, υποστηρίζοντας πως η οικονομική κρίση «αφήνει το αποτύπωμά της στο περιβάλλον». Σύμφωνα με έκθεση της UNICEF 300 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο ζουν σε συνθήκες μεγάλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Για την Ελλάδα, ο Guardian αναφέρει ότι αιτία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ελλάδα είναι η η απαγόρευση κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων οχημάτων στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που κάνει τους Έλληνες να καίνε ό,τι βρουν για να ζεσταθούν.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης ο Guardian αναφέρεται στον τριπλασιασμό της τιμής που οδήγησε τους «καταπιεσμένους» Έλληνες να καίνε ξύλα και ό,τι άλλο βρουν γύρω τους. «Ο τριπλασιασμός του κόστους πετρελαίου θέρμανσης επέφερε μεγαλύτερες αλλαγές με τους πιεσμένους ‘Ελληνες να έχουν στραφεί στην καύση ξύλου. Η χειμερινή ρύπανση σωματιδίων αυξήθηκε κατά περίπου 30% στη Θεσσαλονίκη το 2013, με την τοξικότητα του αέρα να επιδεινώνεται τα βράδια όταν και οι φωτιές είναι αναμμένες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Όσον αφορά την Αθήνα, η ανάλυση του αέρα δείχνει πως δεν καίγονται μόνο ξύλα. «Οι επιστήμονες εντόπισαν σωματίδια μολύβδου, αρσενικού και καδμίου, στοιχεία που δείχνουν πως οι κάτοικοι καίνε βαμμένο και επεξεργασμένο ξύλο, αλλά και σκουπίδια για να ζεσταθούν».

Πηγή: thetoc.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Οι Anonymous «έριξαν» την ιστοσελίδα του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας

Η ιστοσελίδα του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας δέχθηκε κυβερνοεπίθεση έπειτα από απειλές της οργάνωσης Anonymous, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη