Αρχική ~ Διεθνη ~ Φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες της Ιταλίας

Φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες της Ιταλίας

italiaΔιαρκώς επιδεινούμενη είναι η κατάσταση στην οικονομία της Ιταλίας, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφεται φυγή κεφαλαίων από τράπεζες, ενώ κεφάλαια μεταφέρονται από ιδιωτικές τράπεζες σε κρατικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς όπως το ταχυδρομικό ταμιευτήριο.

Ήδη πολλοί Ιταλοί που έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τη σταθερότητα ιδιωτικών τραπεζών μεταφέρουν χρήματα σε κρατικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Όπως στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο, το BancoPosta, που διατηρεί στενές σχέσεις με τα ταχυδρομεία Poste Italiane και κερδίζει καταθέσεις με ταχείς ρυθμούς. Μόνο τους τελευταίους έξι μήνες οι καταθέτες μετέφεραν εκεί περισσότερα από 3 δισ. ευρώ.

Το ταχυδρομικό ταμιευτήριο ελέγχεται από το κράτος κι έχει χιλιάδες υποκαταστήματα. Τις μεγαλύτερες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τράπεζες με πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια όπως η Montei dei Paschi και η Banca Carige.

Εκείνο που δεν γνωρίζουν πολλοί πελάτες είναι ότι το ταμιευτήριο δεν έχει κανονική άδεια τράπεζας παρά το γεγονός ότι δέχεται καταθέσεις και δίνει δάνεια με το εμπορικό σήμα BancoPosta.

Να σημειωθεί πως στην Ιταλία η ανάπτυξη παραμένει χαμηλή παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να οδηγήσει την οικονομική δραστηριότητα σε ανάπτυξη αλλά και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ιδιαίτερα τα κόκκινα δάνεια.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Μαρόκο: Πεινασμένοι άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε διανομή τροφίμων – 15 νεκροί

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα από συνωστισμό κατά τη διανομή τροφίμων ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη