Αρχική ~ Ελλαδα ~ Athens Ledra: Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι που υποβάλλουν μαζικές αγωγές

Athens Ledra: Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι που υποβάλλουν μαζικές αγωγές

athens-ledraΣε μαζικές αγωγές κατά της επιχείρησης πρόκειται να καταφύγουν οι 150 μόνιμοι εργαζόμενοι και οι 50 εποχικοί του πεντάστερου ξενοδοχείου Athens Ledra, που βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Οι αγωγές πρόκειται να υποβληθούν το αργότερο έως το τέλος Οκτωβρίου, καθώς διαφορετικά οι εργαζόμενοι που βρίσκονται «στον αέρα» από τον περασμένο Ιούνιο, όταν μπήκε «λουκέτο» στο ξενοδοχείο και οι οποίοι δεν έχουν απολυθεί, κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα της αποζημίωσης.

Ο δεύτερος κατά σειρά πλειστηριασμός έχει μεταφερθεί για το Νοέμβριο και οι εργαζόμενοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο να βρεθεί το fund των επιχειρηματιών που θα δεχτεί να αγοράσει το ξενοδοχείο, μαζί με τα χρέη του.

Η τράπεζα (Alpha Bank) που έχει τα δικαιώματα του ξενοδοχείου, αρχικά είχε ορίσει το τίμημα στα 48 εκατ. ευρώ. Μετά την άγονη πρώτη διαδικασία πλειστηριασμού όμως, η τράπεζα εμφανίζεται διατεθειμένη να υποχωρήσει σε ποσοστό 20% επί του αρχικού ποσού που ήθελε να εισπράξει. Εκτιμάται ότι έτσι είναι εφικτό να υπάρξει αγοραστής για το ξενοδοχείο, με τίμημα στα επίπεδα των 38 εκατ. ευρώ.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι θα μπορούν να διεκδικήσουν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους και να διαπραγματευτούν ενδεχόμενη επαναπρόσληψη υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ακόμα και σε αυτό το ιδεατό σενάριο, πάντως, το ξενοδοχείο είναι δύσκολο να ξαναλειτουργήσει εντός του 2017, καθώς θα χρειαστεί ριζική ανακατασκευή που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα έτος για να ολοκληρωθεί…

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Έξι ημέρες μετά την τραγωδία στη Μάνδρα συνεχίζονται οι έρευνες για δύο αγνοούμενους

Έξι 24ωρα μετά τη σφοδρή κακοκαιρία και τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Αττική, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη