Αρχική ~ Οικονομια ~ Ασφαλιστικό: Μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών το 2017

Ασφαλιστικό: Μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών το 2017

eteaΔημοσιονομική «χορηγία» 1 δισ. ευρώ από παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2017.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν στο νέο τρόπος υπολογισμού των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών, στη μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ και στις περικοπές στις συντάξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

 Ενδεικτικά ο νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 135 εκατ. ευρώ. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών των επαγγελματιών θα προκύψει μετά την επιβολή της εισφοράς 20% επί του εισοδήματος για την κύρια ασφάλιση και 6,9% για τον ΕΟΠΥΥ (αθροιστικά 26,9%) από 1.1.2017.Εξοικονόμηση 320 εκατ. ευρώ θα προέλθει από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα η οποία θα συνεχιστεί και το 2017. Οι παρεμβάσεις στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα θα φέρουν εξοικονόμηση 266 εκατ. ευρώ και στις στις συντάξεις του Δημοσίου εξοικονόμηση 61 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών υπέρ της επικουρικής ασφάλισης κατά 1 % θα οδηγήσει το 2017 σε εξοικονόμηση 177 εκατ. ευρώ, ενώ από τη σταδιακή μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ θα προέλθει εξοικονόμηση 439 εκατ. ευρώ. Συνολικά από την κατάργηση του ΕΚΑΣ προβλέπεται εξοικονόμηση 569 εκατ. ευρώ το 2016 -2017.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

«Δεν πληρώνω άλλους φόρους» – Σε απόγνωση ένας στους δύο Έλληνες

Η κατάσταση έχει γίνει πλέον απελπιστική με το 50% του ελληνικού πληθυσμού να έχει φτάσει ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη