Αρχική ~ Διεθνη ~ Απεργία κατά της λιτότητας στο Βέλγιο – Προβλήματα και στα αεροδρόμια

Απεργία κατά της λιτότητας στο Βέλγιο – Προβλήματα και στα αεροδρόμια

velgio-apergiaΠροβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Βελγίου προκάλεσε η απεργία που κήρυξαν τα εργατικά συνδικάτα διαμαρτυρόμενα για τις περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών κάλεσε τους ταξιδιώτες να παίρνουν μαζί τους μόνο χειραποσκευές καθώς αν και οι περισσότερες πτήσεις γίνονται κανονικά, κάποιοι εργαζόμενοι στη διαχείριση αποσκευών απεργούν.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε επίσης ότι απεργοί έκλεισαν την είσοδο που χρησιμοποιούν τα φορτηγά για τη μεταφορά προϊόντων.

Τα τραίνα λειτουργούσαν κανονικά, όμως προβλήματα παρουσιάζονται στα λεωφορεία καθώς κυκλοφορεί μόλις το ένα πέμπτο του στόλου.

Η απεργία έπληξε επίσης την παραγωγή και σε κάποια από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του Βελγίου.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο της ArcelorMittal στη Γάνδη σταμάτησε με τους εργαζόμενους να επιτρέπουν την είσοδο στο κτίριο μόνο όσων ήταν απαραίτητοι για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του εξοπλισμού.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες δεν απεργούσαν, όμως η παραγωγή μειώθηκε επειδή πολλοί δεν κατάφεραν να πάνε στη δουλειά τους εξαιτίας των προβλημάτων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η απεργία είναι η πιο εκτεταμένη διαμαρτυρία που έχει πραγματοποιηθεί εναντίον των περικοπών που προωθεί η βελγική κυβέρνηση. Την προηγούμενη εβδομάδα δεκάδες χιλιάδες Βέλγοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στις Βρυξέλλες κατά τη δεύτερη επέτειο από την ανάληψη της εξουσίας από την κεντροδεξιά κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενοι κατά των σχεδίων της να παρατείνει την εργάσιμη εβδομάδα και να μην προχωρήσει σε μια προγραμματισμένη αύξηση μισθών.

Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Κίνα: Πυρκαγιά σε οίκημα στο νότιο Πεκίνο στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οίκημα στην περιοχή Ντασίνγκ του νότιου Πεκίνου, στοίχισε τη ζωή σε ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη