Αρχική ~ Κρητη ~ Αδυναμία πληρωμής της ΔΕΗ από πολλούς Χανιώτες

Αδυναμία πληρωμής της ΔΕΗ από πολλούς Χανιώτες

deiΠοσοστό 17% των πελατών της ΔΕΗ στα Χανιά έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή τους στο πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών σε 36 μηνιαίες δόσεις!

Το ποσοστό κρίνεται πολύ μεγάλο και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο καθώς δόθηκε παράταση στην υποβολή των αιτήσεων μέχρι και την 31η Οκτωβρίου. H νέα παράταση είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο όγκος των ατόμων που καθημερινά προσέρχονταν στο τμήμα εμπορίας της ΔΕΗ, ωστόσο, όσο πλησιάζουμε στην καταληκτική ημερομηνία οι ουρές αναμένεται να αυξηθούν.

Οπως ανέφερε στα “Χ.Ν.” ο διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος της ΔΕΗ στα Χανιά κ. Ζερβουδάκης, οι πελάτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ρύθμισης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παράλληλα με τις μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τους τρέχοντες λογαριασμούς τους.

Στην περίπτωση που δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί, τότε το σύστημα τους βγάζει από τη ρύθμιση. Με βάση τα στοιχεία της τοπικής ΔΕΗ το 17% των πελατών της έχει ενταχθεί στη ρύθμιση προκειμένου να ανακουφιστεί από τις οφειλές προς την Επιχείρηση. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την περασμένη Ανοιξη και είχε αρχικά 4μηνη διάρκεια, αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος πελατών, νοικοκυριών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών, παρατάθηκε δύο φορές.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ

Με βάση το πρόγραμμα:

• Ολοι οι πελάτες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή.

• Η καταβολή της 1ης δόσης πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

• Στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 1.4.2016.

• Πελάτες που προσέρχονται για ρύθμιση των οφειλών τους μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησής τους:

α) έχουν δυνατότητα να ενταχθούν στο παραπάνω πρόγραμμα των 36 δόσεων, εφόσον δεν έχουν παραβιάσει τον μετρητή τους,

β) οφείλουν να καταβάλουν άμεσα το 15% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 12 μηνιαίες δόσεις, εφόσον έχουν παραβιάσει τον μετρητή τους.

Την ίδια στιγμή πάντως τα χρόνια της κρίσης διαπιστώνεται μια μεγάλη αύξηση των περιστατικών ρευματοκλοπής από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Παράλληλα είναι δεκάδες τα περιστατικά που ενοικιαστές που αποχώρησαν από σπίτι και το ρεύμα παρέμενε στο όνομα του ιδιοκτήτη και όχι στο δικό τους, άφησαν “τάπες” εκατοντάδων και σε πολλές περιπτώσεις χιλιάδων ευρώ!

Πηγή: haniotika-nea.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών χελωνών που εντοπίζονται στην Κρήτη

Άλλη μία νεκρή χελώνα ξεβράστηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε παραλία στον Κόλπο της Ελούντας. ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη