Αρχική ~ Διεθνη ~ Βομβαρδίζουν ανηλεώς το Χαλέπι

Βομβαρδίζουν ανηλεώς το Χαλέπι

syriaΓια δεύτερη συνεχή ημέρα ρωσικά αεροσκάφη προχώρησαν σήμερα σε σφοδρό βομβαρδισμό των υπό τον έλεγχο των ανταρτών συνοικιών του Χαλεπίου.

Η επιδρομή έρχεται λίγες ώρες αφού ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη, σύμφωνα με πληροφορίες μελών οργανώσεων αρωγής και ακτιβιστών.

Συγκεκριμένα, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού, που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία, ανακοίνωσαν αργά χθες βράδυ την έναρξη επιχείρηση κατά των ανατολικών συνοικιών της πόλης που ελέγχονται από τις δυνάμεις των ανταρτών, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι και οι οποίες βομβαρδίστηκαν σφοδρά χθες.

Νέο κύμα βομβαρδισμών άρχισε τα ξημερώματα, έπειτα από τις σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις τη νύκτα. «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι αφανισμός», είπε.

Ο Αμαρ αλ Σέμο, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας στο ανατολικό Χαλέπι, δήλωσε στο Reuters ότι πέντε πολεμικά αεροσκάφη πετούν επάνω από το Χαλέπι και θεωρεί ότι είναι ρωσικά.

Τουλάχιστον 30 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν διάφορες περιοχές του Χαλεπίου τη νύχτα, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έτσι η πρόσφατη, δεύτερη για φέτος αμερικανο-ρωσική συμφωνία εκεχειρίας, έχει de facto καταρρεύσει, ενώ Ουάσινγκτον και Μόσχα παίζουν την… κολοκυθιά, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Πηγή: efsyn.gr

x

Δείτε επίσης

Τουρκία: Δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών χρόνων για ένα tweet

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε τριετή φυλάκιση έναν δημοσιογράφο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet με την ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη