Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

prosfygopoula-sxoleioΣτην τελική φάση βρίσκονται οι προετοιμασίες στο Δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να καθίσουν φέτος στα θρανία και τα προσφυγόπουλα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Κεντρικού Δήμου, Ελλης Χρυσίδου, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Παντή.

Η κ. Χρυσίδου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», εξήγησε πως για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα δημιουργηθούν υποδομές εκπαίδευσης εντός των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και έχουν ήδη βρεθεί οι χρηματοδοτήσεις.

Για τα παιδιά, όμως, που είναι από οχτώ ετών και άνω αναζητούνται σχολεία σε κοντινή απόσταση από τα κέντρα φιλοξενίας διότι τα μαθήματα θα είναι απογευματινά και θα πρέπει οι μαθητές να μετακινούνται με ευκολία.

Όσον αφορά τους δασκάλους θα είναι ωρομίσθιοι και αν υπάρξουν ανάγκες θα γίνουν προσλήψεις, ενώ το πρόγραμμα των μαθημάτων θα περιλαμβάνει διδασκαλία ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, μαθηματικά, υπολογιστές και καλλιτεχνικά.

Όπως είπε η αντιδήμαρχος, τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν 15 με 20 Σεπτεμβρίου αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες από το υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: makthes.gr

x

Δείτε επίσης

Προς ανακήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Προς την ανακήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδεύουν 4 περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη