Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Θεσσαλονίκη: Για το Δεκέμβριο μετατίθεται η επόμενη φάση της πώλησης του ΟΛΘ

Θεσσαλονίκη: Για το Δεκέμβριο μετατίθεται η επόμενη φάση της πώλησης του ΟΛΘ

limani_thessalonikiΓια το Δεκέμβριο μετατίθεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του makthes.gr, η επόμενη φάση στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΘ, η οποία περιλαμβάνει την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τα σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από πηγές του ΤΑΙΠΕΔ , για την περίφημη προβλήτα 1 του λιμανιού για την οποία έχει γίνει μεγάλη συζήτηση, ενώ και ο δήμος Θεσσαλονίκης δια του Γ. Μπουτάρη έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από την πώληση, φαίνεται ότι επιλέγεται από την κυβέρνηση μια λύση που κινείται στη λογική των ισορροπιών με στόχο βέβαια να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές.

Συγκεκριμένα ,σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η προβλήτα 1 δεν πρόκειται να αποτελέσει ξεχωριστό κομμάτι του λιμανιού και άρα θα συμπεριληφθεί στα περιουσιακά στοιχεία της ΑΕ που θα πωληθούν, ωστόσο ο ιδιώτης που θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα αλλάξει τη χρήση της που αφορά στο πλακόστρωτο και τα μουσεία αλλά με το… αζημίωτο, καθώς τα έσοδα από όλες τις δραστηριότητες στο χώρο θα πηγαίνουν στα ταμεία της νέας επιχείρησης.

Πηγή: makthes.gr

x

Δείτε επίσης

Προς ανακήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Προς την ανακήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδεύουν 4 περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη