Αρχική ~ Οικονομια ~ Θέμα ημερών η μεταβίβαση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ

Θέμα ημερών η μεταβίβαση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ

oteΤην εκκρεμότητα με το πακέτο μετοχών του ΟΤΕ (5%) που πρέπει να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, καλείται να κλείσει άμεσα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι και το συγκεκριμένο «προαπαιτούμενο» -το οποίο κανονικά θα έπρεπε να έχει κλείσει από τον Ιούλιο σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο αναθεωρημένο μνημόνιο- έχει ήδη συζητηθεί με τους θεσμούς και η μεταβίβαση των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ είναι θέμα ημερών.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για να προχωρήσει η μεταβίβαση του πακέτου και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν συμπεριελήφθη σχετική διάταξη στον νόμο που ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης.

Από το 6% που ελέγχει αυτή τη στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο, στο ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβαστεί το 5%, με στόχο να πουληθεί στον σημερινό βασικό μέτοχο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, τη γερμανική Deutsche Telecom.

Από αυτή τη συναλλαγή το Ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να αποκομίσει περίπου 190-200 εκατ. ευρώ. Το 5% των μετοχών αντιστοιχεί σε 24,5 εκατομμύρια μετοχές, με την τρέχουσα τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται περίπου στα 7,85 ευρώ ανά μετοχή.

Μετά τη μεταβίβαση, το Ελληνικό Δημόσιο θα απομείνει με το 1% των μετοχών στην κυριότητά του (μόλις 4,9 εκατομμύρια μετοχές, τρέχουσας αξίας περίπου 38-39 εκατ. ευρώ) αλλά και με το 4% των δικαιωμάτων ψήφου. Δηλαδή, στη γενική συνέλευση των μετόχων το Δημόσιο θα εξακολουθήσει να έχει το 5% των δικαιωμάτων ψήφου, αλλά στην απευθείας κατοχή του θα έχει απομείνει μόνο το 1% των μετοχών.

Η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε χθες έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 19 Οκτωβρίου, με δύο θέματα: Παροχή ειδικής άδειας της γενικής συνέλευσης για τη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών από την Deutsche Telekom προς τον ΟΤΕ και από τον ΟΤΕ προς τη γερμανική εταιρεία και βασικό μέτοχό του.

Πηγή: in.gr

x

Δείτε επίσης

Αρχές 2018 το χαράτσι με βάση το εισόδημα του 2016

Στις αρχές του 2018 θα καταβληθεί η πρώτη δόση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη